Duitse Bondsdag vernieuwt computersysteem na cyberinbraak

hacker

Het IT-infrastructuur van de Bondsdag, het Duitse parlement, gaat op de schop. Het computersysteem wordt de komende dagen volledig vernieuwd. De maatregel wordt genomen nadat het systeem eerder dit jaar lange tijd door hackers werd aangevallen.

Dit meldt persbureau ANP. Het computersysteem zou in eerste instantie vorige week al worden stilgelegd. De operatie werd echter uitgevoerd met het oog op een speciale bijeenkomst voor het Griekse steunprogramma. De komende dagen wordt het systeem alsnog onder handen genomen.

Door de IT-infrastructuur volledig te vernieuwen wil de Duitse overheid een zuiver en veilig systeem in handen krijgen. Het is niet bekend welke investeringen hiervoor nodig zijn.

Lees ook
Verfijndere cyberaanvallen nog geen wake-up call

Verfijndere cyberaanvallen nog geen wake-up call

ABN ARMO: Ondanks het hoge dreigingsniveau blijft de risicoperceptie in het Nederlandse bedrijfsleven achter. Ondernemers lijken de risico’s pas te onderkennen als een aanval tot schade leidt

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Allianz: in België blijven Cyberincidenten (bijv. cybercriminaliteit, verstoringen van IT-netwerken en -diensten, malware/ransomware, datalekken, boetes en straffen) het nummer één risico sinds 2018. In Nederland klommen Cyberincidenten vier posities naar de tweede plaats.

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.