Bijna 600 Nederlanders gedupeerd door datalek Ashley Madison

Bij de cyberinbraak bij Ashley Madison, een Amerikaanse website die vreemdgangers met elkaar in contact brengt, zijn ook gegevens van een groep Nederlanders uitgelekt. Het gaat om 594 Nederlanders, waarvan de meeste uit Amsterdam, Den Haag en Rotterdam komen.

Dit meldt RTL Nieuws, dat de datasets heeft geanalyseerd die de aanvallers van de website hebben laten uitlekken. In totaal zijn bij de cyberinbraak de gegevens van 37 miljoen klanten gestolen, waaronder dus van 594 Nederlanders. 93 gedupeerden komen uit Amsterdam, 30 uit Den Haag en 26 uit Rotterdam. Andere steden met meer dan tien gedupeerden zijn Utrecht (20), Haarlem (18) en Breda (12).

1.731 transacties

De Nederlandse klanten blijken gezamenlijk de afgelopen jaren 1.731 creditcardtransacties te hebben gedaan. Dit komt neer op iets minder dan drie transacties per gebruiker. Van de klanten zijn naast creditcardtransacties ook IP-adressen, e-mailadressen en woonadressen uitgelekt.

Vanochtend is opnieuw data uitgelekt van de website. Het gaat ditmaal onder andere om de broncode van de website en de inbox van het mailaccount van Noel Biderman, CEO van Avid Life Media. Avid Life Media is het moederbedrijf van Ashley Madison.

Lees ook
Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Allianz: in België blijven Cyberincidenten (bijv. cybercriminaliteit, verstoringen van IT-netwerken en -diensten, malware/ransomware, datalekken, boetes en straffen) het nummer één risico sinds 2018. In Nederland klommen Cyberincidenten vier posities naar de tweede plaats.

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Proofpoint identificeerde vorige week een nieuwe aanvalsketen van TA577 die NT LAN Manager authenticatie-informatie steelt. Het cybersecurity bedrijf identificeerde minstens twee campagnes die dezelfde techniek gebruikten voor het stelen van NTLM hashes op 26 en 27 februari 2024.