Bijna 600 Nederlanders gedupeerd door datalek Ashley Madison

Bij de cyberinbraak bij Ashley Madison, een Amerikaanse website die vreemdgangers met elkaar in contact brengt, zijn ook gegevens van een groep Nederlanders uitgelekt. Het gaat om 594 Nederlanders, waarvan de meeste uit Amsterdam, Den Haag en Rotterdam komen.

datingwebsite Ashley MadisonDit meldt RTL Nieuws, dat de datasets heeft geanalyseerd die de aanvallers van de website hebben laten uitlekken. In totaal zijn bij de cyberinbraak de gegevens van 37 miljoen klanten gestolen, waaronder dus van 594 Nederlanders. 93 gedupeerden komen uit Amsterdam, 30 uit Den Haag en 26 uit Rotterdam. Andere steden met meer dan tien gedupeerden zijn Utrecht (20), Haarlem (18) en Breda (12).

1.731 transacties

De Nederlandse klanten blijken gezamenlijk de afgelopen jaren 1.731 creditcardtransacties te hebben gedaan. Dit komt neer op iets minder dan drie transacties per gebruiker. Van de klanten zijn naast creditcardtransacties ook IP-adressen, e-mailadressen en woonadressen uitgelekt.

Vanochtend is opnieuw data uitgelekt van de website. Het gaat ditmaal onder andere om de broncode van de website en de inbox van het mailaccount van Noel Biderman, CEO van Avid Life Media. Avid Life Media is het moederbedrijf van Ashley Madison.

2 Responses to Bijna 600 Nederlanders gedupeerd door datalek Ashley Madison

 1. […] een datingwebsite voor getrouwde mensen, treft een voorlopige schikking met slachtoffers van het grootschalige datalek dat in de zomer van 2015 plaatsvond. Moederbedrijf Ruby betaalt 11,2 miljoen dollar, omgerekend […]

 2. Boze klanten klagen Ashley Madison aan

  24 augustus 2015
  Nieuws

  De datadiefstal bij Ashley Madison, een website die vreemdgangers met elkaar in contact brengt, kan het bedrijf veel geld gaan kosten. In een class action-rechtszaak eisen Canadese klanten een schadevergoeding van in totaal 500 miljoen euro.
  Ashley Madison werd in juli gehackt, waarbij gegevens over gebruikers werden buitgemaakt. De aanvallers probeerden het moederbedrijf van de website, Avid Life Media, te chanteren en eisten dat het bedrijf zowel Ashley Madison als zusterwebsite Establised Men uit de lucht haalde. Avid Life Media weigerde, waarna de aanvallers de gestolen data online publiceerden. Eerder bleek al dat zeker 600 Nederlandse klanten door het datalek zijn getroffen.
  Niet goed beveiligd
  De data is inmiddels op internet te vinden. Vijftig boze klanten stellen in een class action rechtszaak nu dat Avid Life Media de data niet goed heeft beveiligd, waardoor deze door aanvallers buitgemaakt en ingekeken kon worden. Daarnaast konden klanten betalen om hun gegevens permanent van de servers van het bedrijf te laten verwijderen. Data van klanten die van deze mogelijkheid gebruik hebben gemaakt bleek in de praktijk echter nog gewoon aanwezig op de servers en is dus ook uitgelekt.
  Van de vijftig klanten is één klant bereid zijn naam openbaar te maken. Deze weduwnaar stelt niet lang lid te zijn geweest van de website en nooit iemand te hebben ontmoet. Zijn gegevens zijn echter wel online te vinden in relatie met Ashley Madison. De advocaten van de Canadese klanten roepen andere getroffen Canadese klanten van Ashley Madison op zich aan te sluiten bij de class action-rechtszaak.
  jQuery(document).load(function(){ stLight.options({publisher:”}); });emailprintvar dd_offset_from_content = 40;var dd_top_offset_from_content = 0;var dd_override_start_anchor_id = “”;var dd_override_top_offset = “”;Meer weten over dit onderwerp:21 augustus 2015 Bijna 600 Nederlanders gedupeerd door datalek Ashley Madison26 augustus 2014 LinkedIn schikt rechtszaak over cyberinbraak voor 940.000 euro20 augustus 2015 Persoonlijke data van gebruikers vreemdgangerswebsite online gepubliceerd25 augustus 2015 Gestolen mails Ashley Madison wijzen op hack van concurrent Ashley Madison23 februari 2015 Lenovo aangeklaagd wegens Superfish-spyware23 januari 2015 Journalist moet vijf jaar de cel voor publiceren gestolen data

  Ashley Madison, Avid Life Media, class action, cybercrime, datadiefstal, rechtszaak, schadevergoeding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.