Europol sluit Memorandum Of Understanding met FireEye

Het kabinet wil dat opsporingsdiensten zero-day lekken enige tijd geheim kunnen houden (bron: FreeImages.com/Carlos Paes)

Europol’s European Cybercrime Centre maakt bekend een Memorandum Of Understanding (MoU) te hebben afgesloten met FireEye. Beide partijen gaan kennis en expertise op het gebied van cybercrime uitwisselen. Dit moet helpen cyberdreigingen in een vroegtijdig stadium te herkennen.

“Opsporingsinstanties en private sectoren moeten samenwerken voor een effectieve aanpak van cybercrime, wat een groeiend probleem is op globale schaal. De MoU met FireEye verstevigt onze strategische samenwerking met industriepartners om de criminelen achter deze misdaden aan te pakken”, zegt Wil van Gemert, Deputy Director Operations bij Europol.

“Het dreigingslandschap verandert dagelijks, wat betekent dat organisaties moeten proberen aanvallers een stap voor te blijven. Samenwerken met Europol betekent dat zij niet alleen vroegtijdig toegang krijgen tot threat intelligence van FireEye, maar ook dat FireEye kan reageren op verzoeken voor assistentie bij dreigingen of technische indicatoren van cyberaanvallen om Europol te helpen de alsmaar toenemende dreigingen van cybercriminelen aan te pakken”, aldus Richard Turner, president EMEA van FireEye.

One Response to Europol sluit Memorandum Of Understanding met FireEye

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.