Onderzoek: IoT volgende prioriteit ransomware

symantec

Onderzoek van Symantec laat zien waarom Internet of Things waarschijnlijk de volgende prioriteit wordt van ransomware.

De whitepaper en blog beschrijven de evolutie van ransomware, waaronder ook de technische vooruitgang en de psychologische impact op slachtoffers. De belangrijkste bevindingen uit het onderzoek:

  • De top zes landen, beïnvloedt door ransomware in 2015, zijn de Verenigde Staten, Japan, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Duitsland en Rusland. Nederland staat op nummer 10 in de lijst.
  • Het gemiddelde bedrag aan losgeld bedraagt 300 US Dollar. De favoriete betaalmethode voor locker ransomware zijn betaalvouchers en voor crypto ransomware zijn dit bitcoins.
  • 89 procent van de ontwikkelde ransomware richt zich op pc's die draaien op Windows. Dit zal veranderen aangezien PC-verkopen dalen en consumenten en bedrijven steeds meer afhankelijk worden van verbonden apparaten.
  • Symantec demonstreerde op Black Hat ransomware op een smartwatch. In de toekomst kunnen we ransomware verwachten in nieuwe categorieën apparaten, waaronder koelkasten, televisies en camera's.
 
Lees ook
NetApp bestrijdt in realtime ransomware

NetApp bestrijdt in realtime ransomware

NetApp biedt nieuwe mogelijkheden waarmee klanten hun data beter kunnen beschermen en herstellen tegen bedreigingen door ransomware. NetApp is één van de eerste die kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) direct in de primaire storage van bedrijven integreert en zo ransomware in real-time bestrijdt. De cyberresiliency-oplossingen v1

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Proofpoint identificeerde vorige week een nieuwe aanvalsketen van TA577 die NT LAN Manager authenticatie-informatie steelt. Het cybersecurity bedrijf identificeerde minstens twee campagnes die dezelfde techniek gebruikten voor het stelen van NTLM hashes op 26 en 27 februari 2024.

Vooruitblik 2024 E-Storage: Waarom zou je Bitcoins betalen?

Vooruitblik 2024 E-Storage: Waarom zou je Bitcoins betalen?

2023 kunnen we zien als een kantelpunt. Waar organisaties zich tot nu toe vooral hebben gericht op de preventie van cyberaanvallen, is bij velen nu het bewustzijn gegroeid dat dit niet meer voldoende is.