Preview: meest opvallende cijfers Nationale IT-Security Monitor 2015

De tweede editie van de Nationale IT Security Monitor is een feit.

Op initiatief van Infosecurity Magazine voert Pb7 Research een jaarlijks terugkerend onderzoek uit onder bedrijven met minimaal 50 medewerkers (N=225) om in kaart te brengen hoe Nederlandse organisaties omgaan met IT-beveiliging. Het onderzoek wordt onafhankelijk opgezet en uitgevoerd en wordt gefinancierd met behulp van een aantal sponsors.

 

sponsors

 

In plaats van in te gaan op het aantal incidenten, kijken we in de Monitor naar hoe IT-beveiliging georganiseerd wordt, hoe er wordt geïnvesteerd, hoe bedrijven omgaan met het veranderende dreigingsveld en welke uitdagingen ze daarbij tegenkomen. Ook gaan we ieder jaar in op een aantal specifieke thema’s. Dit jaar gaat het daarbij onder meer om training & ontwikkeling, cloud security, managed services en SIEM. In de komende maanden wordt uitgebreid ingegaan op de uitkomsten en zult u steeds meer analyses van de verschillende onderwerpen voorbij zien komen. Bij deze bieden we u alvast een blik op een aantal van de meest opvallende cijfers.

Dia2

Dia3

Dia4

Dia5

Dia6

Dia7

Dia8

Dia9

Dia10

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.