Splunk neemt beveiligingsbedrijf Caspida over

hacker2

Splunk neemt het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Caspida over. Caspida is leverancier van technology centers die helpen malware en andere malafide activiteiten in bedrijfsnetwerken op te sporen.

Ieder bedrijfsnetwerk bevat zwakke plekken. Zodra een aanvallers deze zwakke plekken probeert te misbruiken levert dit opvallend gedrag op. Dit gedrag wordt opgespoord door de technology centers van Caspida, die hiervoor gebruik maken van machine learning algoritmes. Het bedrijf helpt hierdoor bugs in een vroegtijdig stadium op te sporen, zodat deze direct kunnen worden opgelost.

Splunk richt zich juist op machine data, data die wordt gegenereerd door computers, servers en sensoren. Door deze data te analyseren kunnen bedrijven de prestaties van hardware in kaart brengen, wat hen in staat stelt in infrastructuur efficiënter te laten draaien. Met de overname wil Splunk de technologie van Caspida gaan combineren met zijn eigen technologie.

Lees ook
DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.

Proofpoint rondt overname Tessian af

Proofpoint rondt overname Tessian af

Proofpoint heeft de overname van Tessian, leider in het gebruik van geavanceerde AI voor het automatisch detecteren en beschermen tegen onopzettelijk dataverlies en evoluerende e-maildreigingen, afgerond.

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.