Europol en FBI halen populaire hackersforum Darkode uit de lucht

Europol heeft samen met de FBI, het Amerikaanse Openbaar Ministerie en de Britse National Crime Agency het ondergrondse hackersforum Darkode uit de lucht gehaald. Bij de actie zijn in totaal 62 mensen opgepakt in 18 verschillende landen.

Darkode was één van de populairste hackersforum op internet. Op de Engelstalige website was een levendige handel ontstaan in allerlei zaken, waaronder zero-day exploits, botnets en tools om ransomware mee te bouwen. Het forum was sinds 2009 in de lucht.

This domain and website have been seized

Op de website is nu de volgende Engelstalige boodschap te lezen:

“This domain and website have been seized by the Federal Bureau of Investigations, Pittsburgh Field Office and the United States Attorney’s Office for the Western District of Pennsylvania as part of a joint law enforcement operation by the FBI and international law enforcement agencies acting through Europol.”

In totaal 62 mensen bij de actie gearresteerd, afkomstig uit landen als de Australië, Bosnië, Colombia, Denemarken, Duitsland, India, Roemenië, Servië, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Zweden.

De boodschap die nu wordt vertoond op Darkode

2 Responses to Europol en FBI halen populaire hackersforum Darkode uit de lucht

 1. […] was een bekend hackersforum dat in juli 2015 offline werd gehaald na een actie waaraan opsporingsinstanties wereldwijd deelname. In totaal werden 70 personen in […]

 2. Stagiair van FireEye gearresteerd voor Dendroid-malware

  16 juli 2015
  Nieuws

  Bij de arrestaties rond het offline halen van het Darkode hackersforum is een stagiair van het beveiligingsbedrijf FireEye opgepakt. De 20-jarige man wordt ervan verdacht de Dendroid-malware te hebben ontwikkeld, die het mogelijk maakt de controle over Android-apparaten over te nemen.
  FireEye bevestigt tegenover CNN dat de stagiair is aangeklaagd door de Amerikaanse autoriteiten. Het bedrijf zegt verrast te zijn door de arrestatie. De man zou twee keer stage hebben gelopen bij het bedrijf, waar hij zich richten op Android malware. Zijn interesse in Android malware bleek in werkelijkheid dus een stuk verder te gaan.
  De Dendroid-malware is te koop op ondergrondse fora voor 300 dollar. De malware maakt het mogelijk de controle over Android-apparaten over te nemen. Aanvallers kunnen onder andere de camera van toestellen bedienen, screenshots maken en gesprekken afluisteren. Daarnaast kunnen ook gegevens die op het apparaten zijn opgeslagen worden buitgemaakt.

  jQuery(document).load(function(){ stLight.options({publisher:”}); });emailprintvar dd_offset_from_content = 40;var dd_top_offset_from_content = 0;var dd_override_start_anchor_id = “”;var dd_override_top_offset = “”;Meer weten over dit onderwerp:9 januari 2015 Coordinated Malware Eradication-programma moet malware uitroeien8 september 2014 Banking-trojan voor Android-platform blijkt ook sms’jes te onderscheppen27 november 2014 Ontwikkelaars vormen legitieme Android-app om tot malware27 januari 2014 Nieuwe malware gebruikt Windows om Android-apparaten te infecteren15 juli 2015 Europol en FBI halen populaire hackersforum Darkode uit de lucht16 juni 2014 Chinese goedkope smartphone wordt inclusief malware geleverd aan klanten

  Android, cybercrime, Darkode, Dendroid, FireEye, malware, stagiair

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.