Gartner: ‘ESET in top 5 van leveranciers security software’

hacker2

De security-markt blijft snel groeien. Uit cijfers van onderzoeksbureau Gartner blijkt dat de wereldwijde verkoop van security-software vorig jaar is gegroeid naar 21,4 miljard dollar. Dat is een toename van 5,3% ten opzichte van het jaar daarvoor. De totale security-markt nam toe tot 71,1 miljard dollar, een groei van 7,9% ten opzichte van 2013. ESET is volgens Gartner onderdeel van de top 5 belangrijkste leveranciers van beveiligingssoftware.

Dat blijkt uit het rapport 'Market Share: All Software Markets, Worldwide, 2014'. ESET groeide in 2014 met gemiddeld 8% per jaar beduidend sneller dan de markt. Het marktaandeel van ESET nam in 2014 wereldwijd toe van 4% naar 5,1%. De groei van ESET heeft in 2014 vooral plaatsgevonden in twee segmenten: de consumentenmarkt en beveiligingsplatformen voor de markt voor (professioneel gebruikte) mobiele apparaten zoals smartphones en tablets. Hierbij is gekeken naar het marktaandeel, waarbij ESET een groei in de consumentenmarkt heeft gerealiseerd van 7,2% en in de markt voor mobiele apparaten van 8,6%.

Verdere groei verwacht

Voor 2015 gaat Gartner uit van een verdere groei van de wereldwijde security-markt. Het onderzoeksbureau verwacht voor dit jaar een totale omzet van 76,9 miljard dollar, een toename van 8,2% ten opzichte van 2014. De oplossingen voor het voorkomen van dataverlies vertonen hierbij volgens het onderzoeksbureau met 18,9% de grootste stijging.

"Zowel in de consumentenmarkt als in het zakelijke segment zien we dat de zorgen over IT-security de afgelopen tijd sterk zijn toegenomen", zegt Dave Maasland, Managing Director van ESET Nederland. "Tegelijkertijd bemerken we ook een kentering, zeker als het gaat om de houding van grotere bedrijven ten aanzien van security. Waren zij voorheen vooral bezig om cybercriminelen tegen te houden, inmiddels zien we steeds vaker dat IT-security ook als een business enabler wordt gezien. Dat is een logische ontwikkeling. Tegenhouden is uiteraard heel belangrijk, maar het is niet langer voldoende. Ondernemingen zijn vaak in een felle concurrentiestrijd gewikkeld en kunnen zich geen verstoringen van hun business-processen veroorloven. Ook niet als er onverhoopt een security-incident plaatsvindt. Aanbieders van security-oplossingen moeten hier op inspelen. IT-security moet het voor bedrijven mogelijk maken om altijd en overal hun klanten te bedienen."

Lees ook
Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1