Versleutelde e-maildienst Tutanota officieel beschikbaar

Tutanota is uit bétafase en officieel gelanceerd. De dienst is bedoeld om op een gebruiksvriendelijke manier versleuteling van e-mail mogelijk te maken. Alle data wordt hierbij versleuteld, zowel e-mailverkeer als contactgegevens.

De van oorsprong Duitse dienst heeft een jaar lang in bétafase verkeerd, waarin de dienst uitgebreid is getest door gebruikers. De ontwikkelaars geven aan hierdoor het vertrouwen te hebben dat hun systeem veilig is. De dienst is daarom nu officieel gelanceerd en voortaan beschikbaar via de domeinnamen tutanota.com, tuta.io, tutamail.com en keemail.me.

20 verschillende talen

De dienst onderscheidt zich van andere diensten met onder andere 20 verschillende talen waarin Tutanota kan worden weergegeven, waaronder ook Nederlands. De ontwikkelaars beloven dat de dienst altijd gratis beschikbaar zal zijn met 1GB aan gratis opslagruimte.

Ondanks dat de dienst officieel is gelanceerd is deze nog volop in ontwikkeling. Zo kondigen de ontwikkelaars aan op korte termijn onder andere een feature te zullen lanceren waarmee e-mail en contactgegevens kunnen worden gesynchroniseerd tussen verschillende browsers en apparaten. Ook wordt nog gewerkt aan de spamfilter.

Lees ook
Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1