CBP schorst dwangsom Facebook

privacy

Het College bescherming persoonsgegevens (CBP) schorst een dwangsom die Facebook opgelegd heeft gekregen tijdelijk nadat het Amerikaanse bedrijf belooft heeft mee te werken aan onderzoek. Facebook belooft alle benodigde informatie te zullen overhandigen.

Het CBP doet al langer onderzoek naar de privacyvoorwaarden van Facebook. Het onderzoek van het CBP kon tot nu toe echter niet worden afgerond aangezien Facebook weigerde de waakhond inzicht te geven in bepaalde informatie. Deze informatie zou nodig zijn om vast te stellen of de Nederlandse privacywetgeving van toepassing is op Google en of het CBP bevoegd is het bedrijf te onderzoeken.

Om de benodigde informatie toch in handen te krijgen had het CBP Facebook een dwangsom opgelegd. Deze kan oplopen tot maximaal 750.000 euro. De dwangsom is nu dus geschorst nadat Facebook belooft heeft volledige medewerking te zullen verlenen aan het onderzoek en de benodigde informatie te overhandigen.

Meer over
Lees ook
Fortinet: 80% fabrikanten kreeg te maken met onbevoegde toegang tot data na inbreuk

Fortinet: 80% fabrikanten kreeg te maken met onbevoegde toegang tot data na inbreuk

Fortinet heeft samen met Manufacturers Alliance een onderzoek uitgevoerd naar beveiligingsrisico’s bij productiebedrijven. Daarbij werd onder andere gevraagd naar beveiligingsincidenten, de stand van zaken rond de samenwerking tussen IT-teams en operationele technologie (OT)-teams en audits op OT-beveiliging. Uit het onderzoek bleek onder andere d1

Verizon Business 2023 Mobile Security Index: stem beveiliging af op zakelijke vereisten

Verizon Business 2023 Mobile Security Index: stem beveiliging af op zakelijke vereisten

Verizon Business brengt het 2023 Mobile Security Index (MSI) rapport uit. Deze zesde editie van het rapport presenteert de topdreigingen voor het beveiligen van mobiele apparaten. Het MSI-rapport bevat inzichten en best practices van partners Akamai, Fortinet, Lookout, Allot, IBM, Proofpoint, Check-Point en Ivanti die organisaties ondersteunen bij1

ISACA: kloof in cyberskills maakt bedrijven kwetsbaar voor aanvallen

ISACA: kloof in cyberskills maakt bedrijven kwetsbaar voor aanvallen

ISACA lanceert vandaag nieuw onderzoek naar de staat van cyberbeveiliging. Uit het onderzoek, ‘State of Cybersecurity 2023’, blijkt dat de helft (52%) van cybersecurity-professionals die een jaar geleden een toename of afname zagen in het aantal cyberaanvallen, nu meer cyberaanvallen ervaren.