Software van Microsoft, Adobe en Oracle wordt meeste aangevallen

hacker3

Het Amerikaanse CERT heeft de 30 meest aangevallen beveiligingsgaten van dit moment in kaart gebracht. De meeste hiervan zijn te vinden in software van Microsoft, Adobe en Oracle. Alle gaten kunnen met behulp van beveiligingsgaten worden gedicht, maar de cijfers laten zien dat veel gebruikers dit verzuimen.

De lijst is door de Amerikaanse CERT samengesteld in samenwerking met de Canadese, Australische, Nieuw-Zeelandse en Britse CERT’s. De meeste gaten zijn te vinden in software van Microsoft. Van de dertig behandelde beveiligingsproblemen zijn er 16 aanwezig in software van Microsoft. Gaten in Internet Explorer worden hiervan het meest misbruikt, al zijn ook aanvallen op Office-gebruikers populair.

Ook Adobe-software is een populair doelwit

11 van de beveiligingsgaten zijn aanwezig in software van Adobe. Adobe Reader is met zes beveiligingsgaten de meest aangevallen software van Adobe, al is ook ColdFusion met vier gaten een populair doelwit. Naast Microsoft en Adobe komt ook Oracle voor op de lijst met een tweetal Java-lekken en een lek in OpenSSL (bekend van Heartbleed).

De volledige lijst met de 30 meest aangevallen kwetsbaarheden is hier te vinden.