Juniper lanceert snelle firewall

Juniper Networks kondigt de introductie aan van nieuwe hardware voor zijn Juniper Networks SRX5800 Services Gateway. Deze hardwareverbeteringen voorzien in het krachtige prestatievermogen dat nodig is om het internetverkeer van uiterst snelle netwerken te beveiligen. De doorvoersnelheid van de Internet Mix (IMIX)-firewall zal daarmee groeien tot 2 terabit per seconde (2 Tbps). Providers en grote ondernemingen kunnen zo security-bottlenecks voorkomen tijdens het opvangen van de groeiende en onvoorspelbare vraag naar netwerkbandbreedte.

Juniper Networks introduceert nieuwe hardware voor de SRX5800 Services Gateway. Het gaat een combinatie van derde generatie I/O-kaarten (IOC3), een verbeterd midplane chassis en derde generatie systeemkaarten (SCB3). Deze verbeteringen resulteren in een uiterst schaalbaar en betrouwbaar systeem dat providers en grote ondernemingen de snelheid, infrastructuur en applicaties biedt die nodig zijn om eindgebruikers te beschermen tegen bestaande en nieuwe bedreigingen, zonder daar de netwerkprestaties aan op te offeren.

Significante prestatieverbeteringen:

- De combinatie van IOC3-kaarten, SCB3-systeemkaarten, een geavanceerd midplane chassis en Express Path-software maakt de SRX5800 Services Gateway tot een uiterst krachtig beveiligingsplatform dat doorvoersnelheden tot boven de 2 Tbps kan bieden.

- Elke IOC3-lijnkaart biedt ondersteuning voor twee packet forwarding engines (PFE’s), een configuratie met hoge dichtheid met twee 100GbE-interfaces en vier 10Gbe-interfaces. De lijnkaarten bieden een bandbreedte van 240 Gbps; twee keer meer bandbreedte dan de eerdere versie.

Hoewel de nieuwe IOC3-kaarten beschikbaar zullen zijn in een nieuw, verbeterd SRX-chassis, kunnen klanten deze ook inzetten in het huidige SRX-chassis of in gemengde configuraties met bestaande IOC2-kaarten en service processing cards (SPC’s). Providers en grote ondernemingen kunnen zo profiteren van optimale prestaties. Hun netwerkinvesteringen blijven bovendien beschermd dankzij het vermogen om hun infrastructuur op flexibele wijze op te schalen.

 
Meer over
Lees ook
WatchGuard presenteert nieuwe firewalls voor beveiliging  van remote en gedistribueerde bedrijven

WatchGuard presenteert nieuwe firewalls voor beveiliging van remote en gedistribueerde bedrijven

WatchGuard Technologies breidt zijn Firebox-lijn van firewall-appliances uit met de: T25/T25-W, T45/T45-##PoE/T45-W-PoE en T85 -PoE. Deze firewalls uit de T-serie zijn specifiek ontworpen om de prestaties te leveren die remote en gedistribueerde zakelijke omgevingen nodig hebben. Met het Unified Security Platform als basis bieden ze een uitgebreid1

Fortinet lanceert FortiSP5 chip versnelt de convergentie van netwerk- en beveiligingsfunctionaliteit

Fortinet lanceert FortiSP5 chip versnelt de convergentie van netwerk- en beveiligingsfunctionaliteit

Fortinet introduceert de FortiSP5. Deze chip brengt de beveiliging aan de rand van gedistribueerde netwerken naar een hoger plan. De FortiSP5 is het resultaat van 20 jaar lange investeringen van Fortinet in ASIC-technologie en biedt aanzienlijke voordelen qua veiligheid en rekenkracht ten opzichte van traditionele CPU’s en ASIC’s voor netwerken.

Fortinet introduceert hyperscale FortiGate 4800F-firewall voor hyperscale datacenters en 5G-netwerken

Fortinet introduceert hyperscale FortiGate 4800F-firewall voor hyperscale datacenters en 5G-netwerken

Fortinet introduceert een nieuwe hyperscale-firewalls uit de FortiGate 4800F-serie. Deze zetten nieuwe normen op het gebied van cybersecurity, schaalbaarheid, prestatievermogen en innovatie. Daarmee kunnen ze tegemoetkomen aan de behoeften van hyperscale-klanten en mobiele operators met 5G-netwerken.