Prakash Panjwani nieuwe CEO van WatchGuard Technologies

executive-team-prakash-panjwani-ceo

Prakash Panjwani is benoemd tot de nieuwe chief executive officer (CEO) van WatchGuard Technologies. De interim CEO, Mike Kohlsdorf, sluit zich aan bij de Raad van Bestuur

Panjwani is een bewezen topman op het gebied van informatiebeveiliging en heeft de laatste twaalf jaar gewerkt voor dataprotectiebedrijf SafeNet. Voordat hij CEO werd bij SafeNet, was hij binnen SafeNet werkzaam als senior vice president en algemeen directeur van de databeveiligingsgroep.

Ervaring en bijdrage

Tijdens zijn werkzaamheden bij SafeNet leidde Panjwani de strategische overname van twaalf bedrijven, waaronder Aladdin Knowledge Systems en Cryptocard. Hij transformeerde de softwareafdelingen. Hierdoor bood de organisatie niet alleen maar oplossingen voor het beschermen van de auteursrechten, maar leverde SafeNet een modern monetisation softwareplatform.

Panjwani heeft het productportfolio voor gegevensbescherming opnieuw gegroepeerd rondom drie snelgroeiende gebieden: cryptomanagement, data-encryptie en authenticatie. Hij voerde dit met succes uit dankzij zeer snelle productontwikkelingen en een ambitieus go-to-market plan. SafeNet is in januari 2015 voor 890 miljoen Amerikaanse dollar verkocht aan Gemalto.

“2014 was een recordjaar voor WatchGuard op het gebied van groei, productinnovatie en awards. We willen dit succes graag vasthouden en hebben daarom Prakash Panjwani als nieuwe CEO benoemd”, zegt Mike Kohlsdorf, het nieuwe lid van de Raad van Bestuur en partner bij Francisco Partners. “Prakash heeft SafeNet helpen uitgroeien van een kleine start-up tot een van de marktleiders op het gebied van datasecurity. Zijn scherpe kennis van het security-landschap gecombineerd met zijn leiderschapskwaliteiten helpen WatchGuard bij het continu leveren van kwalitatief hoogwaardige beveiligingsoplossingen.”

“Threat management en netwerkbeveiliging blijven top-of-mind bij organisaties, ongeacht hun omvang. WatchGuard heeft een goede reputatie opgebouwd als leverancier van oplossingen op deze gebieden. Zij brengen continu nieuwe producten op de markt en krijgen hiervoor veel waardering vanuit de markt”, zegt Panjwani. “Ik kijk uit om verder te gaan met dat wat Mike Kohlsdorf en zijn team het afgelopen jaar hebben opgebouwd. Ik bouw, samen met een getalenteerd team van WatchGuard en het gevestigde partnerkanaal, graag verder aan dat succes om best-in-class security-oplossingen te bieden aan organisaties wereldwijd.

Eerdere ervaring

Panjwani was gedurende zijn carrière ook werkzaam in diverse managementfuncties bij onder andere Certicom Corporation, Motorola Inc. en Tecordia (eerder bekend als Bellcore). Kijk voor meer informatie over Prakash Panjwani op zijn persoonlijke LinkedIn-profiel of via de website van WatchGuard.

 
Meer over
Lees ook
Harald Vranken benoemd tot hoogleraar Cyber Security OU

Harald Vranken benoemd tot hoogleraar Cyber Security OU

Het College van bestuur van de Open Universiteit heeft prof. dr. ir. Harald Vranken benoemd tot hoogleraar Cyber Security bij de faculteit Bètawetenschappen. De benoeming is ingegaan per 1 oktober 2023.

IGEL benoemt Klaus Oestermann tot voorzitter van de Raad van Bestuur

IGEL benoemt Klaus Oestermann tot voorzitter van de Raad van Bestuur

IGEL, leverancier van het managed endpoint operating system voor veilige toegang tot elke digitale werkplek, heeft aangekondigd dat Klaus Oestermann is toegetreden tot de Raad van Bestuur als voorzitter. Oestermann, een ervaren wereldwijde SaaS-bedrijfsleider, bestuurslid, investeerder en adviseur, zal het IGEL-management leiden in de volgende gro1

Peter Mesker managing partner Sky Networks

Peter Mesker managing partner Sky Networks

Sky Networks versterkt per 1 september 2021 het team door het toetreden van Peter Mesker als managing partner. In de rol van solution architect zet Peter zijn kennis en ervaring in om enerzijds de visie en strategie van Sky Networks verder te ontwikkelen en anderzijds bestaande en nieuwe klanten te adviseren in hun digitale transformatie.