NCSC waarschuwt voor houdbaarheidsdatum software

Software heeft een bepaalde houdbaarheidsdatum, ook wel de ‘End-of-Life’ genoemd. Na de End-of-Life ontvangt software geen technische ondersteuning meer van de leverancier en worden beveiligingsgaten niet langer gedicht. Dit brengt risico met zich mee voor gebruikers die deze verouderde software blijven gebruiken.

Hiervoor waarschuwt het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) in een factsheet. Het NCSC adviseert systemen na de aankondiging van een End-of-Life zo snel mogelijk bij te werken en uitgefaseerde software te vervangen. Dit is noodzakelijk de systemen veilig en vrij van beveiligingsgaten te houden.

Zo snel mogelijk upgraden

Gebruikers zouden nadat een End-of-Life wordt aangekondigd zo snel mogelijk moeten beginnen met het upgradeproces, aangezien dit tot problemen kan leiden bij de werking van andere programma’s. Tijdig beginnen met plannen, testen en uitvoeren van upgrades is dan ook noodzakelijk.

De volledige factsheet van het NCSC is hier te vinden.

Meer over
Lees ook
"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

"Bedrijven investeren jaarlijks ruim 92.000 euro voor bijscholing cybersecurityteams"

In het recente onderzoek 'Het portret van de moderne informatiesecurityprofessional' deed Kaspersky onderzoek naar het wereldwijde tekort aan cybersecuritypersoneel. Zo onderzocht het de exacte redenen waarom bedrijven te weinig cybersecuritydeskundigen hebben.

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Onderzoek WatchGuard: sterke stijging evasive malware

Het gebruik van malware dat detectiemethoden probeert te omzeilen (‘evasive malware’) is het laatste kwartaal van 2023 fors gestegen. Daarnaast hebben hackers het steeds vaker voorzien op Exchange-mailservers. Het aantal ransomwarebesmettingen blijft wel verder afnemen, waarschijnlijk door diverse internationale inspanningen.

‘’Innovatie op het gebied van cybersecurity blijft achter in Nederland’’

‘’Innovatie op het gebied van cybersecurity blijft achter in Nederland’’

De huidige innovatiekracht in Nederland en Europa op het gebied van cybersecurity blijft achter, ten opzichte van de Verenigde Staten en China. Dat blijkt uit het deze week verschenen boek ‘Security Innovation Stories’, geschreven door Bram de Bruijn in samenwerking met Frank van Summeren.