‘IT-security is topsport’

DSC_5606

SecureLink organiseerde op 11 en 12 maart in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam de derde editie van Security BootCamp plaats. Wegens het succes van voorgaande jaren was het evenement dit jaar uitgebreid naar twee dagen. Het thema was dit jaar: ‘IT Security is topsport’. 

Spelen in de hoogste divisie

Onder leiding van Tom van ‘t Hek, journalist bij BNR, discussieerden Mark Beerends, Leon Verhagen, Maarten Hillenaar, Hans de Vries en Peter Mesker over verschillende security-stellingen. Onderwerpen als het ontbreken van talent, de richting van wet- en regelgeving en samenwerking tussen bedrijven zijn aan bod gekomen. De panelleden zijn tot één conclusie gekomen: IT Security is daadwerkelijk topsport.

Parallelsessies

Na de lunch hebben de deelnemers verschillende parallelsessies gevolgd. Security consultants van SecureLink en SecureLabs, maar ook externe sprekers en klanten verzorgden hierbij sessies over hacking , software-defined networking (SDN), quantum computing en enterprise security architecture. Ook de managed security services SecurePROTECT kwam hierbij aan de orde.

Demoplein

Op het demoplein konden de verschillende partners van SecureLink door middel van een ‘Pecha Kucha’ hun oplossingen pitchen. Door voor deze variant te kiezen, heeft iedereen de gelegenheid meerdere presentaties bij te wonen. De deelnemers hebben ook kennis kunnen maken met nieuwe vendors als AlienVault, Okta, Elastica en Splunk.

IT Security ís topsport

De koppeling tussen IT Security en topsport is als afsluitende spreker op de eerste dag gemaakt door Mark Tuitert. Op inspirerende en bevlogen wijze vertelde hij zijn verhaal over de weg naar Olympisch Goud. Op de tweede dag heeft Wim Hof (‘The Icemen’) dit gedaan door iedereen mee te nemen naar de toekomst met de basisbeginselen uit het verleden. Hij gaf zijn toehoorders handvatten om gezonder en veiliger de toekomst tegemoet te gaan.