Capgemini ondertekent manifest voor veiligere software

ICT-dienstverlener Capgemini maakt bekend het manifest 'Grip op Secure Software Development’ (SSD) te hebben ondertekend. Hiermee is Capgemini één van de eerste ICT-bedrijven in Nederland die het manifest heeft ondertekend.

SSD is ontwikkeld door het Centrum voor Informatiebeveiliging en Privacybescherming (CIP). Het manifest is bedoeld om opdrachtgevers van softwareprojecten meer leiding te geven over het ontwikkelproject. Dit moet ertoe leiden dat in het eindresultaat beter wordt voldaan aan de verwachtingen op het gebied van IT-beveiliging en privacybescherming. Onderzoek van CIP wijst namelijk uit dat maar liefst driekwart van de beveiligingsincidenten wordt veroorzaakt door softwarefouten.

Het manifest bestaat uit drie pijlers: standaard beveiligingseisen, standaard contactmomenten tussen ontwikkelaar(s) en opdrachtgever(s) en het inrichten van de juiste processen waaronder het beheren van risico’s. Het manifest staat onder beheer van een Practitioners Community, waarin zo’n twintig organisaties zijn vertegenwoordigd. Het gaat hierbij niet alleen om ICT-bedrijven, maar ook vertegenwoordigers vanuit de overheid. De Practitioners Community houdt het manifest up-to-date.

Lees ook
Marc Punte van Ster over MOVEit Automation: ‘Data moet immutable zijn’

Marc Punte van Ster over MOVEit Automation: ‘Data moet immutable zijn’

De Stichting Etherreclame, beter bekend als Ster Reclame, zorgt voor de verkoop van reclameruimte op radio, tv en online van de Nederlandse publieke omroep. Data speelt bij alle processen een cruciale rol en moet dus altijd beschikbaar zijn, en niet te onderscheppen of manipuleren zijn. Systeem- en netwerkarchitect Marc Punte van de Ster, legt uit1

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

Qualys neemt deel aan Microsoft Security Copilot Partner Private Preview

Qualys neemt deel aan Microsoft Security Copilot Partner Private Preview

Qualys neemt deel aan de Microsoft Security Copilot Partner Private Preview. Microsoft selecteerde Qualys vanwege de lange ervaring die het bedrijf heeft met de beveiligingsoplossingen, de medewerking die het verleent aan de ontwikkeling van nieuwe functionaliteit en de hechte relatie.