Netwerk van security specialisten, adviseurs en engineers

‘Voorkom identiteitsfraude’. ‘Zorg dat je veilig internet’. ‘Wees voorzichtig met het doorgeven van persoonlijke informatie’. ‘Gebruik geen makkelijk te raden wachtwoorden’.Iedereen kent deze teksten, die in heel veel verschillende campagnes op ons afgevuurd worden. Toch blijven we – bewust én onbewust – nog altijd veel meer informatie delen dan we eigenlijk zouden moeten willen. Stiekem worden we misschien ook wel een beetje ‘campagne-moe’.

WhiteLabelSecwatch

BeveiligMij.nl heeft als doel om bedrijven te helpen beter om te gaan met informatie, zowel online als offline. Hoe kan dat beter dan door kennis gratis met hen te delen. Als we allemaal meer beveiligingsbewust zijn, zal de hele wereld er wel bij varen. BeveiligMij.nl heeft samen met Swipe Media een informatieportaal ontwikkeld om het veilig omgaan met informatie te ondersteunen. BeveiligMij.nl stelt materiaal en achtergrondinformatie beschikbaar om het bewust omgaan met (online) bedrijfs- en privégegevens te bevorderen.

E-learning als tool

Frank Mulder

Frank Mulder

BeveiligMij.nl biedt naast het informatieportaal bewustwordingstrajecten aan waardoor medewerkers van bedrijven, overheid en semi-overheid zich meer bewust worden van de risico’s van dataverlies en –diefstal. Security awareness is echter geen eenmalige training. Het is een proces met als doel het (online) gedrag te veranderen.

Binnen de bewustwordingstrajecten van BeveiligMij.nl wordt naast klassikale trainingen gebruik gemaakt van e-learning. Ontwikkeld door Gouti, zorgt deze tool ervoor dat men regelmatig en herhaaldelijk gewezen wordt op de cyberrisico’s en vooral op het voorkomen van dergelijke incidenten.

Pieter Remers

Pieter Remers

“Onze trainingen zijn gericht op bewustwording, maar een organisatie is er het meest mee gebaat als die bewustwording leidt tot veiliger gedrag. Om het gedrag meetbaar te maken en vooral ook de verandering in gedrag, is de e-learning een goede tool”, zegt Frank Mulder, eigenaar van De Gesprekspartners dat onder het label Beveiligmij.nl security awareness trajecten exploiteert. “BeveiligMij.nl leert gebruikers wat de meest voorkomende gevaren en valkuilen zijn bij het dagelijks gebruik van informatie”, vervolgt Mulder. “Zo krijgt men inzicht in de vraag hoe verschillende vormen van misbruik-door-derden kan worden herkend en – vooral – hoe zij dit kunnen voorkomen.”

Weglekken

Er zijn veel bedreigen waardoor kritieke bedrijfsinformatie kan weglekken. Denk hierbij aan het onjuist vernietigen van papieren documentatie, waardoor informatie letterlijk op staat komt te liggen. Maar denk ook aan het voor bezoekers zichtbaar achterlaten van vertrouwelijke informatie. Ook dit soort vormen van informatieverlies worden behandeld in de trajecten van BeveiligMij.nl. Hieronder een overzicht van de onderwerpen die tijdens de trainingen en e-learning aan bod komen:

 • Cybercriminaliteit
 • Wachtwoorden
 • Veilig internetten
 • Veilig e-mailen
 • Wifi-netwerken
 • Veilig mobiel
 • PC beveiliging
 • Informatievernietiging
 • Multifunctionals
 • Veilige werkplek
 • Identiteitsbewijzen
 • Social media

Partnerkanaal

BeveiligMij.nl biedt security awareness uitsluitend aan via partners. Zo is en blijft de partner voor de eindgebruiker het aanspreekpunt. Partners zorgen zelf voor het inplannen van trainingen, de facturatie en productadvisering naar hun klanten. Binnen het verkooptraject krijgen zij alle ondersteuning vanuit BeveiligMij.nl. Pieter Remers van De Gesprekspartners licht toe: “We hebben als doel het Nederlandse bedrijfsleven bewuster om te laten gaan met informatie en dat is alleen mogelijk door samen te werken met professionele partners. Wij hebben dan ook besloten ons aanbod enkel via een partnerkanaal te laten verlopen. Hierdoor willen we onze partners helpen zich te onderscheiden door onze diensten aan te bieden in hun eigen huisstijl.”

Les- en promotiemateriaal, inclusief informatieportaal en online test kunnen worden aangepast aan de bedrijfsidentiteit van de BeveiligMij.nl partner. Door gebruik te maken van deze ‘white label’-optie kunnen ICT-resellers de opleidingen volledig onder hun eigen naam aanbieden en hebben zij toegang tot een zeer compleet en professioneel netwerk van security-specialisten, adviseurs en engineers. BeveiligMij.nl stimuleert kennisuitwisseling en biedt daartoe een passend aanbod aan achtergrond informatie, uitgebreide tips en toegang tot het e-learning platform.

Online Security Awareness Test

Henk-Jan Angerman, algemeen directeur SECWATCH Nederland en partner van BeveiligMij.nl: “Door het security awareness-aanbod van BeveiligMij.nl – denk aan klassikale trainingen en de bijbehorende e-learning trajecten – kunnen wij ons verder onderscheiden in een competitieve markt. De kwaliteit en diversiteit van BeveiligMij.nl is een goede aanvulling op ons bestaande aanbod. SECWATCH Nederland kan hiermee haar dienstverlening op het gebied van IT beveiliging verder uitbreiden.”

Ook biedt BeveiligMij.nl een online security awareness test. Hiermee kunnen bedrijven in kaart brengen hoe goed (of slecht) zij op de hoogte zijn van cyberrisico’s en -bedreigingen.

BeveiligMij.nl

BeveiligMij.nl werkt in een team van internet- en security-specialisten. De trainers hebben minimaal vijftien jaar ervaring in de beveiligingsbranche, waardoor zij veel kennis uit de praktijk kunnen delen met de cursisten. Naast het opleiden van organisaties op het gebied van veiligheid en privacy, profileert BeveiligMij.nl zich als onafhankelijk security-expert en -adviseur. De menselijke benadering staat bij BeveiligMij.nl daarbij hoog in het vaandel, aldus het bedrijf.

BeveiligMij.nl is een label van De Gesprekspartners. De Gesprekspartners exploiteert onder de naam BeveiligMij.nl activiteiten op het gebied van Security Awareness. De Gesprekspartners komt graag in contact met geïnteresseerde partners. Zij kunnen via onderstaande gegevens contact opnemen om mogelijkheden en voordelen te bespreken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.