Kleine bedrijven investeren meer in informatiebeveiliging

hacker

Kleine bedrijven lijken zich steeds bewuster te worden van de noodzaak belangrijke data te beveiligen. De wereldwijde uitgaven aan content security door kleine bedrijven is in 2014 met 9,6% gestegen.

Dit blijkt uit onderzoek van Canalys. De uitgaven aan content security door kleine bedrijven is afgelopen jaar met 1% gestegen. Het segment is inmiddels goed voor een wereldwijde omzet van 2,6 miljard dollar, wat betekent dat het segment 28% uitmaakt van de totale enterprise content security markt.

Meer IT-securitybudget

Kleine bedrijven trekken over het algemeen meer budget uit voor IT-security. De ondernemers achter deze bedrijven zouden zich steeds vaker bewust zijn van de noodzaak op het gebied van security proactief maatregelen te nemen. Vaak worden deze maatregelen pas genomen nadat bedrijven met dreigingen zijn geconfronteerd. Door het grotere IT-budget is ook meer geld beschikbaar voor content security.

Allerlei dreigingen richten zich steeds vaker op kleine bedrijven. De meest voorkomende dreigingen zijn malware, phishing en spyware, terwijl ook Distributed Denial of Service (DDoS)-aanvallen veel voorkomen.

Aanvallen op de leveranciersketen

Kleine bedrijven zijn echter ook steeds vaker doelwit van cybercriminelen die het helemaal niet op hun bedrijf gericht hebben. Hackers gebruiken kleine bedrijven in de leveranciersketen van grotere bedrijven als springplank om deze grote bedrijven aan te vallen. Deze bedrijven hebben hun IT-beveiliging doorgaans namelijk zeer goed op orde, terwijl deze bij kleine bedrijven wel eens te wensen overlaat.

Lees ook
Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare heeft het API Security & Management Report gepubliceerd. Dit rapport onthult dat API's meer dan ooit worden ingezet, waardoor bedrijven de deur wijd openzetten voor meer online bedreigingen dan we eerder hebben meegemaakt. Het rapport maakt inzichtelijk dat er een kloof bestaat tussen het gebruik van API’s door bedrijven en hun vermogen1