Waarom zou je het Tor netwerk moeten gebruiken? (video)

Tor Project

Waarom zouden internetgebruikers moeten overwegen het Tor netwerk te gebruiken om anoniem op internet te surfen? En wat is het Tor netwerk precies? Het Tor Project, de organisaties achter het Tor netwerk, legt dit in een video uit.

De ‘Tor Animation’ legt precies uit waarom anoniem surfen van belang is. De video waarschuwt dat via internet eenvoudig een grote hoeveelheid informatie kan worden gevonden over gebruikers. Denk hierbij aan de echte identiteit, locatie, besturingsysteem, websites die zijn bezocht en de browser die hiervoor gebruikt is.

Het Tor netwerk helpt dit te voorkomen door de identiteit van gebruikers af te schermen. Door via het netwerk te communiceren wordt de verbinding waarop gebruikers op internet surfen beveiligd met drie beveiligingslagen en stuurt data over drie verschillende servers verspreidt over de wereld. Gebruikers kunnen hierdoor anoniem surfen op internet. Meer informatie is te vinden in de onderstaande video.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.