Eurocommissaris Avramopoulos: ’Geen nieuwe Europese bewaarplicht op komst’

data

Er komt geen nieuwe Europese bewaarplicht. Eurocommissaris Dimitris Avramopoulos meldt dat de Europese Commissie geen nieuw voorstel voor een bewaarplicht gaat indienen.

De Europese dataretentiewet, zoals de bewaarplicht officieel heet, werd in april 2014 voor het Europese Hof van tafel geveegd. Het Hof stelt dat de bewaarplicht inbreuk maakt op de privacy van Europeanen. Eurocommissaris Avramopoulos meldt tegenover Reuters dat de Europese Commissie niet werkt aan wetsvoorstel voor een nieuwe Europese bewaarplicht.

De bewaarplicht is ook in Nederland onlangs door een rechter van tafel geveegd. Verschillende grote providers hebben al laten weten niet langer data op te slaan in het kader van de bewaarplicht. VoIP-leverancier Voys heeft daarnaast aangekondigd klanten de mogelijkheid te geven data die eerder in het kader van de wet werd opgeslagen te verwijderen.

Lees ook
Bolletje kiest voor het veilige communicatieplatform van Zivver

Bolletje kiest voor het veilige communicatieplatform van Zivver

Zivver, leider op het gebied van veilige communicatie-oplossingen, maakt bekend dat Bolletje heeft gekozen voor Zivvers veilige communicatieplatform. Hierdoor kunnen alle 200 werknemers met een mailaccount op een veilige en gebruiksvriendelijke wijze privacygevoelige informatie delen.

30% van de patiënten maakt zich zorgen over privacy e-healthdiensten

30% van de patiënten maakt zich zorgen over privacy e-healthdiensten

93 procent van de Europese medische organisaties heeft e-health-oplossingen geïmplementeerd, zoals monitoring op afstand via wearable devices en realtime communicatie met patiënten. Dit blijkt uit onderzoek van Kaspersky onder 389 zorgorganisaties uit 36 landen, waaronder 99 zorgverleners uit Europa en 10 in Nederland, naar het gebruik van e-healt1

Sluit donderdag 2 december aan bij uw lokale PrivacyConnect Chapter Chair community

Sluit donderdag 2 december aan bij uw lokale PrivacyConnect Chapter Chair community

De Chapter meetings richten zich op de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van privacyregelgeving, waaronder CCPA, CPRA, Schrems II en LGPD, en voorzien van panels van privacy professionals om operationele best practices te bespreken.