Google verplicht fabrikanten van Android-apparaten niet Android te versleutelen

Encryptie (bron: FreeImages.com/Michael Faes)

Fabrikanten van Android-apparaten zijn niet verplicht de versleuteling die standaard in Android 5.0 Lollipop aanwezig is in te schakelen. Dit terwijl de beveiliging de veiligheid van gebruikers aanzienlijk vergroot.

Dit maakt Google zelf bekend in de Android 5.0 Compatibility Definition. De werkwijze is een risico, aangezien onderzoek van Anandtech uitwijst dat de versleuteling de Nexus 6 bijvoorbeeld een stuk langzamer maakt. Het is dan ook goed mogelijk dat fabrikanten van Android-apparaten besluiten de beveiligingsmaatregel niet in te schakelen om de prestaties van hun apparaat niet te belemmeren.

Nexus 6 en Nexus 9

De maatregel is verwerkt in het mobiele besturingssysteem Android 5.0 Lollipop. Google schakelt de beveiligingsmaatregel zelf standaard in op de Nexus 6 en Nexus 9. Google adviseert andere fabrikanten van Android-apparaten de versleuteling eveneens in te schakelen, maar verplicht hen hier dus niet toe.

De mogelijkheid het systeem te versleutelen werd in 2011 door Google geïntroduceerd en is dus bepaald niet nieuw. De beveiligingsfeature zorgt dat alle data op een apparaat versleuteld wordt opgeslagen. Gebruikers moeten hierdoor het apparaat eerst ontgrendelen om toegang te kunnen krijgen tot de data.

Via: NU.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *