NAS-systemen van Seagate bevatten ernstige kwetsbaarheid

Een reeks NAS-systemen van Seagate blijkt een ernstige kwetsbaarheid te bevatten, waardoor gebruikers op afstand code kunnen laten uitvoeren op de systemen. Het gaat om de Business Storage 2-bay NAS. De vinder stelt contact te hebben gehad met Seagate, dat na maanden nog steeds geen oplossing heeft gelanceerd.

Onderzoekers van Beyond Binary schrijven in een blogpost dat producten binnen deze productlijn die draaien op firmwareversies tot en met 2014.00319 kwetsbaar zijn voor verschillende problemen die het mogelijk maken op afstand code uit te voeren als een beheerder. Hiervoor hoeven aanvallers zich op geen enkele wijze op het apparaat te autoriseren.

Web-enabled managementapplicatie

Het probleem zit in een web-enabled managementapplicatie dat bij de NAS-systemen wordt geleverd. Deze applicaties stelt beheerders in staat de NAS-systemen te beheren en onder ander gebruikers toe te voegen, toegangsrechten in te stellen en bestanden te beheren. De applicatie is echter gebaseerd op een aantal zeer verouderde technologieën, waarvan bekend is dat zij kwetsbaarheden bevatten:

  • PHP version 5.2.13 (gelanceerd op 25 februari 2010) 25th February 2010)
  • CodeIgniter 2.1.0 (gelanceerd op 23 november 2011) Lighttpd 1.4.28 (gelanceerd op 22 augustus 2010)

Getroffen firmwareversies

De onderzoekers geven aan versie 2014.00319 en 2013.60311 te hebben onderzocht. Beide firmwareversies blijken de kwetsbaarheden te bevatten. De onderzoekers waarschuwen dat de verouderde software waarschijnlijk ook in alle voorgaande firmwareversies is gebruikt.

In de blogpost is ook een tijdslijn opgenomen, waaruit blijkt dat de bug al op 7 oktober is ontdekt. Op 8 oktober is een Proof-of-Concept gecreëerd, die in de weken hierop is gefinetuned. De onderzoekers stellen op 18 oktober 2014 bij Seagate aan de bel te hebben getrokken. Tot op de dag van vandaag is er echter nog geen firmwareversie beschikbaar waarin de problemen zijn verholpen.

Meer over
Lees ook
Kaspersky Lab onthult kwetsbaarheid in Microsoft Windows software

Kaspersky Lab onthult kwetsbaarheid in Microsoft Windows software

Kaspersky Lab heeft voor de vierde maal een beveiligingslek in Microsoft Windows ontdekt. Het beveiligingslek is vermoedelijk gebruikt door ten minste twee bedreigingsactoren, waaronder de onlangs ontdekte SandCat. Kaspersky Lab heeft het lek, genaamd CVE-2019-0797, bij Microsoft gemeld. Microsoft heeft inmiddels een patch vrijgegeven.  De nieuwe1

Nieuwe kwetsbaarheid in DevOps ontdekt: CyberArk Labs vindt container escape-route via kernel

Nieuwe kwetsbaarheid in DevOps ontdekt: CyberArk Labs vindt container escape-route via kernel

CyberArk Labs heeft ontdekt hoe aanvallers zogeheten defense-in-depth strategieën voor containers kunnen manipuleren om zo bij gevoelige informatie te komen. Het gepubliceerde rapport is de meeste recente vondst in een langer lopend onderzoek door CyberArk Labs naar hoe aanvallers bestaande kwetsbaarheden kunnen inzetten om container-beveiliging t1

Ernstige kwetsbaarheid ontdekt in PHPMailer

Ernstige kwetsbaarheid ontdekt in PHPMailer

PHPMailer blijkt een ernstige kwetsbaarheid te bevatten die aanvallers de mogelijkheid geeft op afstand eigen code uit te voeren op systemen. PHPMailer wordt onder andere in WordPress, Drupal, 1CRM, SugarCRM, Yii en Joomla gebruikt. PHPMailer is een populaire PHP library voor het versturen van e-mail. Wereldwijd wordt de library naar schatting doo1