Beveiliging grootste struikelblok bij koppelen gebruikers aan applicaties

Beveiliging vormt het grootste obstakel bij het koppelen van gebruikers aan applicaties. Ook BYOD, toegang tot mobiele apparaten en beheer hiervan bezorgen IT-professionals zorgen.

Dit blijkt uit onderzoek van Telindus onder 376 IT-professionals. 55% van de IT-professionals blijkt beveiliging te zien als grootste uitdaging bij het koppelen van gebruikers aan applicaties. Daarnaast ziet 30% van de IT-professionals Bring Your Own Device als belangrijke uitdaging, 30% de toegang op mobiele devices, 26% het beheer en 23% het verzekeren van toegang op ieder moment.

Harm de Haan, Manager Consultancy & member Advisory Board bij Telindus: “Dat de verschillende infrastructuurlagen, access, connectivity en datacenter, steeds verder met elkaar integreren zorgt er ook voor dat de uitdagingen op securitygebied toenemen. Op dit moment wordt er nog veel gebruik gemaakt van standalone oplossingen die individueel gekoppeld zijn aan een applicatie, maar deze sluiten niet op elkaar aan. Hierdoor is het beheer van security-oplossingen ontzettend complex geworden. Daar komt nog bij dat steeds meer werknemers zelf devices mee naar kantoor nemen (BYOD), vanuit de organisatie aangeboden krijgen (Choose Your Own) en buiten kantoor toegang willen hebben tot bedrijfsapplicaties. Security staat of valt met de zwakste schakel. Daarom is het cruciaal dat security meegenomen wordt vanaf het ontwerp van de infrastructuur, security by design. Dit gaat verder dan het implementeren van firewalls. Vooral bij optimaal Enterprise Mobility Management is preventie, detectie en analyse noodzakelijk.”

Lees ook
Fortinet: 80% fabrikanten kreeg te maken met onbevoegde toegang tot data na inbreuk

Fortinet: 80% fabrikanten kreeg te maken met onbevoegde toegang tot data na inbreuk

Fortinet heeft samen met Manufacturers Alliance een onderzoek uitgevoerd naar beveiligingsrisico’s bij productiebedrijven. Daarbij werd onder andere gevraagd naar beveiligingsincidenten, de stand van zaken rond de samenwerking tussen IT-teams en operationele technologie (OT)-teams en audits op OT-beveiliging. Uit het onderzoek bleek onder andere d1

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec kondigt nieuwe versie van Security Center aan

Genetec Inc., technologieleverancier van oplossingen voor unified security, openbare veiligheid, operations en business intelligence, heeft een nieuwe versie aangekondigd van haar unified security platform Security Center.

Verizon Business 2023 Mobile Security Index: stem beveiliging af op zakelijke vereisten

Verizon Business 2023 Mobile Security Index: stem beveiliging af op zakelijke vereisten

Verizon Business brengt het 2023 Mobile Security Index (MSI) rapport uit. Deze zesde editie van het rapport presenteert de topdreigingen voor het beveiligen van mobiele apparaten. Het MSI-rapport bevat inzichten en best practices van partners Akamai, Fortinet, Lookout, Allot, IBM, Proofpoint, Check-Point en Ivanti die organisaties ondersteunen bij1