Yokogawa en Cisco moeten digitale veiligheid van Shell’s raffinaderijen vergroten

hek-prikkeldraad-beveiliging-security

Yokogawa Electric en Cisco gaan Shell’s SecurePlant initiatief vormgeven. SecurePlant is een uitgebreide beveiligingsoplossing voor beheersystemen van raffinaderijen. De oplossing moet verspreid over de komende drie jaar in ongeveer 50 raffinaderijen van Shell wereldwijd worden geïmplementeerd.

De beveiligingsoplossing is door Shell ontworpen in samenwerking met Yokogawa en Cisco om in te spelen op de groeiende belang van cybersecurity bij industriële producenten. Ook Shell kan immers doelwit worden van cyberaanvallen, waarbij de schade aan raffinaderijen, het milieu en het bedrijf gigantisch kunnen zijn. Het is dan ook van groot belang dat alle software die binnen raffinaderijen van Shell worden gebruikt up-to-date zijn.

Veel informatie

Dit is een uitdaging, aangezien de raffinaderijen van Shell allerlei beheeroplossingen gebruiken van verschillende fabrikanten. Iedere fabrikant controleert of belangrijke patches voor haar beheeroplossing geen problemen opleveren. De fabrikanten spelen deze informatie door aan Shell, die de patches vervolgens moet implementeren. Door de vele verschillende systemen en grote hoeveelheid informatie die Shell hierdoor toegespeeld krijgt is dit een gecompliceerd proces.

SecurePlant is een initiatief dat dit proces moet vereenvoudigen. De oplossing moet een standaard methode worden om patches voor besturingssysteem en anti-virus updates voor beheersystemen te implementeren. Alle beheersystemen die zijn aangesloten SecurePlant kunnen vanuit een ‘SecureCenter’ worden beheerd. Dit moet helpen het overzicht te houden over de vele beheersystemen die Shell op haar locaties gebruikt en zeker stellen dat alle software up-to-date is.