Ambtenaren in India saboteren vingerafdrukscanners

Niet alle ambtenaren in India blijken zin te hebben in een biometrisch systeem dat hun aanwezigheid op de werkvloer controleert. Tientallen vingerafdrukscanners zijn door ambtenaren gesaboteerd, waardoor een project om arbeidsverzuim binnen de Indiase overheid dreigt te mislukken.

De New Indian Express meldt dat de Indiase overheid een groot aantal vingerafdrukscanners inzet om het arbeidsverzuim onder ambtenaren terug te dringen. In het land wordt al jaren geklaagd over ambtenaren die hun werktijden aan hun laars lappen. In sommige gevallen zouden ambtenaren zelfs in zijn geheel niet op werk verschijnen, maar wel salaris ontvangen.

Ambtenaren ontvangen het plan echter niet met open armen en lijken weinig zin te hebben in de controle door hun werkgever. Ambtenaren blijken de vingerafdrukscanners op grote schaal te saboteren. In totaal zijn al 50 van de scanners, die slechts twee maanden in gebruik zijn, beschadigd of gestolen. Dit maakt het onmogelijk de aanwezigheid van ambtenaren te controleren, waardoor het project in het water dreigt te vallen.