Amerikaanse scholen eisen social media-wachtwoorden van studenten die cyberpesten

Password

De Amerikaanse staat Illinois wil cyberpesten hard gaan aanpakken. De staat lijkt hier echter wel iets in door te schieten. Nieuwe regelgeving stelt onderwijsinstellingen in staat studenten te dwingen wachtwoorden van social media-accounts te overhandigen indien zij worden verdacht van cyberpesten.

De nieuwe wet is op 1 januari 2015 in werking getreden. Ouders van scholieren die in Illinois onderwijs volgen hebben recentelijk een brief ontvangen waarin het nieuwe beleid wordt uitgelegd. Schoolleidingen waarschuwen ouders dat hun kinderen kunnen worden gedwongen in specifieke gevallen wachtwoorden af te staan om de aanpak van cyberpesten mogelijk te maken. Door toegang te eisen tot de social media-accounts hopen de scholen meer bewijs te kunnen verzamelen tegen cyberpestkoppen.

Je zou verwachten dat een dergelijk wet alleen van toepassing is indien een student vanaf een apparaat dat eigendom is van de onderwijsinstelling zich schuldig zou hebben gemaakt in cyberpesten. De wet gaat echter verder. Ook als studenten vanaf een willekeurige locatie berichten op social media hebben geplaatst die als cyberpesten kunnen worden omschreven kunnen scholen hen vragen wachtwoorden af te staan.

Lees ook
WatchGuard breidt mogelijkheden voor identiteitsbescherming uit met AuthPoint Total Identity Security-bundel

WatchGuard breidt mogelijkheden voor identiteitsbescherming uit met AuthPoint Total Identity Security-bundel

WatchGuard Technologies lanceert vandaag AuthPoint Total Identity Security. Een uitgebreide bundel die de bekroonde AuthPoint multifactorauthenticatie (MFA)-oplossing combineert met zakelijk wachtwoordbeheer en mogelijkheden om darkwebcredentials te monitoren.

Bolletje kiest voor het veilige communicatieplatform van Zivver

Bolletje kiest voor het veilige communicatieplatform van Zivver

Zivver, leider op het gebied van veilige communicatie-oplossingen, maakt bekend dat Bolletje heeft gekozen voor Zivvers veilige communicatieplatform. Hierdoor kunnen alle 200 werknemers met een mailaccount op een veilige en gebruiksvriendelijke wijze privacygevoelige informatie delen.

Senhasegura introduceert MySafe voor het beheren van persoonlijke wachtwoorden

Senhasegura introduceert MySafe voor het beheren van persoonlijke wachtwoorden

Senhasegura, leverancier van de gelijknamige, bekroonde privileged access management (PAM) oplossing, introduceert een nieuwe oplossing die de IT-beveiliging verbetert in de persoonlijke sfeer: MySafe.