Ctac ontvangt nieuwste ISO-certificaat voor informatiebeveiliging

Ctac

ICT Solution Provider Ctac heeft het nieuwe ISO 27001-2013-certificaat behaald. Het bedrijf ontvangt het certificaat voor het gedegen op orde hebben van de informatiebeveiliging. De nieuwe ISO-norm gaat meteen van kracht en sluit aan op de voortdurende ontwikkeling van de techniek en samenleving. Ctac is met het behalen van dit nieuwe certificaat de voorloper in informatiebeveiliging.

Het beveiligen van informatie is voor Ctac een prioriteit. Het bedrijf besteedt daar dan ook veel tijd aan, onder andere door nauwkeurige procesbeschrijvingen en de inzet van cryptografie. Na een audit bleek dat de kwaliteitsprocessen bij Ctac dusdanig goed zijn geregeld, dat Ctac nu al voldoet aan de nieuwe ISO 27001-2013-norm die dit jaar van kracht is geworden.

De online wereld verandert voortdurend en dat brengt telkens nieuwe bedreigingen en informatiemisbruik met zich mee. De ISO-normen passen zich hier dan ook voortdurend op aan. De ISO 27001-2013 is de nieuwste norm. Deze ISO-norm concentreert zich op de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van data, mensen en middelen.

Lees ook
Drie maatregelen die organisaties nu al kunnen nemen in voorbereiding op NIS2

Drie maatregelen die organisaties nu al kunnen nemen in voorbereiding op NIS2

De nieuwe Europese cyberveiligheidswet – NIS2 - die op de tekentafel ligt, vereist actie van veel organisaties. De wet creëert een algemene cyberbeveiligingstandaard op Europees niveau voor bedrijven die (in)direct actief zijn in kritieke sectoren en ketens. Dat betekent dat een flink aantal bedrijven onder deze wetgeving zal vallen, terwijl veel1

Herziene versie van NEN-ISO/IEC 27002 gepubliceerd

Herziene versie van NEN-ISO/IEC 27002 gepubliceerd

De herziene versie van NEN-ISO/IEC 27002 'Informatietechnologie - Beveiligingstechnieken - Praktijkrichtlijn met beheersmaatregelen op het gebied van informatiebeveiliging’ is gepubliceerd. De norm is ontwikkeld voor organisaties van elk type en elke omvang om zaken als afpersing, diefstal van gegevens en uitval van ICT-diensten te voorkomen.

Northwave CERT ziet explosieve stijging cyber security incidenten

Northwave CERT ziet explosieve stijging cyber security incidenten

Northwave - specialist in integrale informatiebeveiliging – ziet een explosieve stijging in het aantal serieuze cyber security incidenten. Het Northwave CERT (Computer Emergency Response Team) is erkend door de internationale CERT organisatie en heeft een vergunning van het Ministerie van Veiligheid en Justitie voor digitaal opsporingswerk. North1