Islamistische hackers vallen Franse websites aan

hacker3

Hackersgroep Anonymous kondigde onlangs aan met #OpCharlieHebdo de strijd aan te gaan met jihadistische websites. De groep meldde zijn eerste website offline gehaald en ook een flink aantal Twitter-accounts te hebben afgesloten. Een groep hackers die extremisten lijken te steun hebben echter teruggeslagen en een tweetal Franse websites gehackt.

Het gaat om twee websites van Franse gemeentes. Beide websites zijn gehackt en gedefaced, waarbij bezoekers een Islamistische boodschap waarin steun wordt uitgesproken aan Islamistisch extremisme getoond. Het gaat om de websites van Ézanville en Goussainville, die beide in het Val-d’Oise departement liggen in het noorden van Frankrijk.

De hackers die de website hebben gekraakt verwijzen in hun boodschap naar de aanslag op de redactie van het satirische weekblad Charlie Hebdo. “De Islamitische staat blijft insjallah (arabische term voor ‘bij Allahs wil’, bevrijd Palestina, dood aan Frankrijk, dood aan Charlie.” is te lezen op de website. De hack is opgeëist door een hackersgroep die zichzelf L'APoca-Dz.

Lees ook
Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Allianz: in België blijven Cyberincidenten (bijv. cybercriminaliteit, verstoringen van IT-netwerken en -diensten, malware/ransomware, datalekken, boetes en straffen) het nummer één risico sinds 2018. In Nederland klommen Cyberincidenten vier posities naar de tweede plaats.

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Proofpoint identificeerde vorige week een nieuwe aanvalsketen van TA577 die NT LAN Manager authenticatie-informatie steelt. Het cybersecurity bedrijf identificeerde minstens twee campagnes die dezelfde techniek gebruikten voor het stelen van NTLM hashes op 26 en 27 februari 2024.