Creëer en beheer endpoint protection in de cloud

Norman biedt de Norman Security Portal met antivirus. Een Norman cloud portal speciaal gebouwd voor MKB en IT-resellers, waardoor u gemakkelijk security, beheer en onderhoud via één enkel dashboard heeft. Ontworpen om IT-resellers meer overzicht te geven. 

Toen wij de Norman Security Portal planden, realiseerden we ons dat dit een goede gelegenheid was om een instrument te creëren dat het gemakkelijk maakt voor partners om de veiligheid op endpoints te beheren. Eveneens wilden wij een tool voor de partners om eenvoudig de beveiliging te beheren van hun klanten, zoals de toegang tot de beveiligingsinstellingen, het oplossen van veiligheidsproblemen en rapporten automatisch te laten afleveren.

De gemeenschappelijke factor voor de klanten van onze partner is de behoefte aan krachtige endpoint security. Op andere gebieden kunnen zij totaal verschillend zijn, zoals bijvoorbeeld de organisatieomvang, competentie en branche.

Niet-beheerde klanten

Een klant kan de voorkeur hebben de endpoint security intern (lokaal) te beheren. In dit geval is er geen noodzaak voor de klant om de infrastructuur van het netwerk te tonen aan de partner. De partner krijgt alleen informatie over de licenties en hij kan de administratie van aangekochte licenties en het aantal gebruikte licenties beheren.

Als er een plotselinge verandering optreedt en de klant een probleem ondervindt waar hij hulp bij nodig heeft van zijn partner, dan kan dit gemakkelijk worden gerealiseerd door de Norman Security Portal. De klant activeert de checkbox ‘Beheer’/ ‘Manage’ in de Norman Security Portal. De partner is dan direct in staat om zijn klanten online te helpen.

Beheerde klanten

Andere klanten zouden een meer permanente behoefte aan security management kunnen hebben omdat zij niet de interne middelen willen inzetten aan IT of omdat ze geen speciaal technisch personeel hiervoor beschikbaar hebben. Voor deze klanten zou de partner het beheer van de IT-beveiligingsbehoeften kunnen aanbieden. Om het werk van de partner namens zijn klant te documenteren, kunnen er automatisch rapporten worden gegenereerd. Deze kunnen op dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse basis worden gepland. De rapporten kunnen optioneel worden aangepast met de naam van de partner en het logo van de partner.

De IT-industrie verandert sneller dan ooit tevoren en de concurrentie is hevig. Norman wil IT-resellers helpen om meer business te genereren door aantrekkelijke beveiligingsoplossingen te leveren zodat partners hun klanten beter kunnen bedienen.

"Norman Security Portal met antivirus stelt IT-resellers en hun klanten in staat om endpoints te beheren vanaf één centraal webportaal (cloud) en om het beleid te controleren als hulp bij het beveiligen van de endpoints. Met toonaangevende antivirustechnologie maakt de Norman Security Portal antivirus-client bescherming en het beheer van de netwerkbeveiliging gemakkelijk en veilig", zegt Kristian Bognæs, Director of Development bij Norman in Noorwegen.

"De Security Portal is uitermate geschikt voor bedrijven van elke omvang en beschermt computers zowel op locatie als in de cloud met continue antivirusupdates", vervolgt Bognæs.

Belangrijke functies in Norman Security Portal

  • Eenvoudig bestellen & snelle implementatie - bestel licenties in het portal en ze zijn direct klaar voor gebruik
  • Bescherming van uw netwerk - toonaangevende antivirustechnologie zorgt ervoor dat uw netwerk beveiligd is tegen malware
  • Intuïtief beheer - beveiligingsstatus van de endpoints in één oogopslag
  • Gesegmenteerd beheer - finetunen van de beveiligingsinstellingen op elk niveau: klant, groep of individuele endpoint
  • Flexibele aanpassingen - pas uw eigen veiligheidsbeleid en klantrapportage toe
  • Intelligent licentiebeheer - overzicht van aantallen en soorten actieve licenties. Deze zijn direct uit te breiden en men kan het aantal licenties eenvoudig aanpassen in de Norman Security Portal
  • Uitstekende lokale ondersteuning - lokale technische ondersteuning en klantenservice waar u altijd op kunt rekenen

Help de partner bij de groei van zijn business

De Norman Security Portal (NSP) is een geweldig hulpmiddel voor het beheer van de netwerkbeveiliging voor elke klant. Vanuit het portaal kan een beheerder alle endpoints van het bedrijf implementeren, beheren en bewaken, ongeacht waar ze zich bevinden. De NSP is gebouwd in samenwerking met zowel partners als klanten met hierbij de focus op de wijze waarop partners de databeveiliging beheren voor hun klanten.

De ‘Partner Norman Security Portal sign-up kit’

De Norman Security Portal (NSP) kan partners ook helpen bij de groei van hun business. Wij bieden nu onze NSP partners de ‘Partner Norman Security Portal sign-up kit’. Deze kit zal klanten helpen om in te schrijven (sign-up) op de NSP webpagina van de partners. Klanten die zich daar aanmelden zullen dan behoren tot die specifieke partner.

Als NSP Partner kunt u beginnen met het implementeren van uw ‘Partner Norman Security Portal sign-up kit’. Wij zullen u voorzien van een HTML-code die u kunt integreren in uw eigen website. Deze HTML-code zal worden voorzien van uw unieke partner-id. Dit zal ervoor zorgen dat nieuwe klanten die zich aanmelden bij de Norman Security Portal worden gekoppeld aan u als partner.

U wordt elke keer op de hoogte gebracht zodra nieuwe klanten zich inschrijven via deze pagina. Tijdens de 30 dagen trial hebben klanten de tijd om het portal te proberen en kunt u, als partner, contact opnemen met de klant.

Als NSP Partner kunt u zich aanmelden bij de Norman Security Portal met uw eigen inloggegevens en controleren controleren of de klant is begonnen met het implementeren van de endpoints. Dit geeft u de gelegenheid om in contact te komen met de klant en te informeren of ze nog vragen hebben, of dat ze klaar zijn om zich aan te melden voor een standaard licentieperiode.

Mocht u hulp nodig hebben bij de opvolging van uw nieuwe klant dan heeft u altijd de Norman deskundigheid als hulp. Ondersteuning nodig; het is slechts een telefoontje verwijderd.

Aan de slag met de Norman Security Portal?

Schrijf u hier in voor een gratis proefaccount: http://bit.ly/1tePcKC

Maarten Prins is Marketing Communicatie Manager bij Norman Data Defense Systems Benelux