Gartner neemt Trend Micro als leider op in Magic Quadrant voor Endpoint Protection Platforms

Trend Micro is door Gartner opgenomen als leider in het Magic Quadrant voor Endpoint Protection Platforms. Het is voor het dertiende jaar op rij dat het bedrijf als leider is opgenomen in het kwadrant.

Het Magic Quadrant van Gartner positioneert technologieaanbieders binnen specifieke markten in vier groepen, namelijk ‘Leiders’, ‘Challengers’, ‘Visionairs’ en ‘Niche spelers’. Volgens het rapport laten “leiders een evenwichtige vooruitgang en inzet zien in de verschillende categorieën. Hun capaciteiten op het gebied van geavanceerde malware-bescherming en de bescherming van gegevens en/of beheerfuncties, verhogen de standaard voor alle producten in de markt en zijn zij in staat om de koers van de branche te beïnvloeden.”

“We hebben onze endpoint-bescherming verbeterd met onder meer applicatiebeheer, verbeterde malware-detectie, sandboxing en incident response en daarnaast de prestaties, flexibiliteit en het gemak van implementeren en beheren versterkt”, zegt Eric Skinner, vice president solutions marketing bij Trend Micro.