Sony Pictures gaat The Interview alsnog uitbrengen

hacker2

Sony Pictures komt terug op het eerdere besluit de film The Interview in zijn geheel te schrappen. Advocaten van het bedrijf hebben bekend gemaakt dat The Interview alsnog in zijn geheel wordt gepubliceerd, al is niet bekend wanneer en hoe. Onder andere de mogelijkheid om de film op YouTube te publiceren wordt onderzocht.

Dit hebben de advocaten van Sony Pictures gezegd tegen NBC. De filmstudio kondigde eerder nog aan de lancering van The Interview te schrappen nadat een groot aantal bioscoopketens had aangegeven de film niet te zullen vertonen. Deze ketens hebben van de hackers achter de cyberaanval op Sony Pictures dreigementen ontvangen dat ook zij cyberaanvallen kunnen verwachten indien de film wordt vertoond.

Veel kritiek

Sony Pictures kreeg veel kritiek te verduren na het besluit en werd onder andere verweten te hebben toegegeven aan de druk van criminelen. Davis Boies, advocaat van Sony Pictures, ontkent nu dat Sony Pictures de film censureert. “Sony heeft ervoor gevochten deze film te distribueren. De film wordt hoe dan ook gedistribueerd. Hoe weet nog niemand, maar het zal gebeuren”, zegt Boies.

Ook Michael Lynton, CEO van Sony Pictures, laat van zich horen. Lynton zegt tegenover The Guardian te onderzoeken of de film op YouTube kan worden uitgebracht. Lynton ontkent dat Sony Pictures heeft toegegeven aan de dreigementen en stelt dat de filmstudio de film nog steeds wilt uitbrengen. De CEO stelt dat bioscoopketens die de film vanaf 25 december, de datum waarop de officiële premiere zou plaatsvinden, niet willen vertonen verantwoordelijk zijn voor het afblazen van de lancering van The Interview.

Meer over
Lees ook
Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Allianz: in België blijven Cyberincidenten (bijv. cybercriminaliteit, verstoringen van IT-netwerken en -diensten, malware/ransomware, datalekken, boetes en straffen) het nummer één risico sinds 2018. In Nederland klommen Cyberincidenten vier posities naar de tweede plaats.

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Ongebruikelijke aanvalsketen TA577 veroorzaakt NTLM-datadiefstal

Proofpoint identificeerde vorige week een nieuwe aanvalsketen van TA577 die NT LAN Manager authenticatie-informatie steelt. Het cybersecurity bedrijf identificeerde minstens twee campagnes die dezelfde techniek gebruikten voor het stelen van NTLM hashes op 26 en 27 februari 2024.