Nieuwe portal gaat internationale cybersecurity-initiatieven coördineren

hacker3

De Cybersecurity Capacity Portal gaat internationale cybersecurity-initiatieven helpen coördineren door informatie en best practices te delen. De portal is opgericht door de Global Cyber Security Capacity Centre en Oxford’s Saïd Business School, die hiermee het nemen van besluiten op het gebied van cybersecurity en investeringen die de digitale veiligheid vergroten willen ondersteunen.

De portal is gericht op beleidsmakers, overheden en overheidsinstellingen, internationale en regionale organisaties, industriegroepen, wetenschappers, NGO’s en andere die een rol spelen ‘cybersecurity capacity building’. Deze term beschrijft het verzamelen van informatie over een brede reeks essentiële elementen van cybersecurity, variërend van nationale beleidsvorming en regelgeving tot het aanmoedigen van een verantwoordelijke cybercultuur en vergroten van securityskills onder werknemers.

Verzameld door wetenschappers

De informatie die via de Cybersecurity Capacity Portal beschikbaar wordt gesteld wordt verzameld door een team van wetenschappers van het Global Cyber Security Capacity Centre. Dit team zoekt openbaar toegankelijk materiaal waaronder overheidsdocumenten, case studies, artikelen, video’s en marktinzichten. Alle content wordt vervolgens op een centraal punt aangeboden, zodat iedere gebruiker alle benodigde informatie direct tot zijn beschikking heeft. Daarnaast kunnen gebruikers van de portal deelnemen aan discussiegroepen of zelf nieuwe content voorstellen die aan de portal kan worden toegevoegd.

De portal bevat daarnaast ook informatie over het werk van het Global Cyber Security Capacity Centre. Dit centrum verzamelt kennis over de wijze waarop cybersecurity op effectieve wijze in zowel het Verenigd Koninkrijk als op internationaal niveau kan worden ingezet. Onder andere de Organization of American States en de Wereldbank ondersteunen het centrum.

Online omgevingen veilig houden

“Het opbouwen van capaciteit in cybersecurity is essentieel om onze online omgevingen, maatschappijen en economieën veilig en voortvarend te houden. Deze nieuwe portal vormt een one-stop shop voor essentiële informatie over initiatieven die op dit moment al zijn opgezet en wat wij kunnen leren van deze ervaringen om de schaal, snelheid en kwaliteit van cybersecurity te vergroten”, zegt hoogleraar Sadie Creese, directeur van het Global Cyber Security Capacity Centre.

Lees ook
Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1