Gartner neemt SafeNet op in leiderskwadrant van Gartners Magic Quadrant voor gebruikersauthenticatie

SafeNet, leverancier van databescherming, is voor het vierde achtereenvolgende jaar gepositioneerd in het leiderskwadrant van Gartners Magic Quadrant voor gebruikersauthenticatie. SafeNet is in het leiderskwadrant gepositioneerd op basis van de twee belangrijkste criteria in het rapport: volledigheid van visie en de competentie om deze visie ook daadwerkelijk te implementeren.

Gartner stelt: “Mobiele en cloud-technologie blijven ‘disruptive’ en tegelijkertijd gaat de aandacht van gebruikers steeds meer uit naar gebruikerservaring.” Het IT-onderzoeksbureau verwacht daarnaast dat “tegen eind 2017 ongeveer vijftig procent van de organisaties voor cloud-gebaseerde diensten zal kiezen, zoals de ‘delivery’-optie voor nieuwe of vernieuwde implementaties van gebruikersauthenticatie; een stijging van ongeveer twintig procent ten opzichte van nu.”

Het authenticatieportfolio van SafeNet omvat een multitenant, multitier, cloud-gebaseerde authenticatiedienst alsook on-premise authenticatieoplossingen. Beide ondersteunen een breed scala van ‘client’-authenticatietechnologieën. Klanten kunnen met de oplossingen van SafeNet de toegang tot bedrijfsnetwerken beveiligen en de identiteit van de gebruikers beschermen.