Intel en Cognitec Systems werken aan inloggen via gezichtsherkenning

Intel gaat een samenwerking aan met Cognitec Systems voor de ontwikkeling van technologie voor gezichtsherkenning. De technologie moet het mogelijk maken met behulp van gezichtsherkenning makkelijk en veilig in te loggen op PC’s, laptops, tablets en mobiele telefoons.

“Intel bevordert spannende vooruitgang in beveiliging en biometrie”, vertelde Manish Tangri, hoofd nieuwe bedrijfsvoering en perceptuele IT van Intel Corporation. “Onze samenwerking met Cognitec is een essentieel ingredient voor het mogelijk maken van gebruiksvriendelijke, gezichtsgerichte authenticatiefuncties voor consumenten en ondernemingen.”

“Cognitec is trots door Intel te zijn geselecteerd voor deze belangrijke toepassing van onze technologie”, zegt Alfredo Herrera, Managing Director van Cognitec. “Gezichtsherkenning stelt eigenaren van miljoenen computers, tablets en mobiele telefoons in staat hun apparaten te beschermen en hier eenvoudig toegang tot te krijgen zonder wachtwoorden te hoeven onthouden.”

cognitec-systems

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *