Hackers chanteren filmstudio Sony Pictures

hacker-groot

Hackers proberen Sony Pictures te chanteren. De aanvallers hebben weten binnen te dringen in het computernetwerk van de filmstudio en hebben alle systemen in gijzeling genomen.

CSO Online meldt dat het computernetwerk is gekraakt door een hackersgroep die zich “#GOP” noemt. De groep vertoonde de volgende boodschap op de schermen van Sony Pictures:

“We hebben jullie al gewaarschuwd. Dit is slechts het begin. We blijven doorgaan tot aan ons verzoek is voldaan. We hebben al uw interne data, inclusief jullie geheimen, in handen. Indien jullie onze opdrachten niet opvolgen tonen we de onderstaande informatie aan de wereld. Beslis wat u wilt doen voor 24 november 11:00 PM (GMT).

Data Link:”

Screenshot

Business2Community zegt een screenshot te hebben van de vertoonde boodschap.

Naast het computernetwerk zijn ook een aantal Twitter-accounts van Sony gehackt. Deze accounts zijn inmiddels weer in handen van de filmstudio. Het is niet bekend wat de hackers precies eisen van Sony Pictures. Sony meldt de zaak te onderzoeker. Medewerkers worden verzocht geen gebruik te maken van het bedrijfsnetwerk, WiFi-netwerken of zakelijke e-mailaccounts.

Lees ook
Verfijndere cyberaanvallen nog geen wake-up call

Verfijndere cyberaanvallen nog geen wake-up call

ABN ARMO: Ondanks het hoge dreigingsniveau blijft de risicoperceptie in het Nederlandse bedrijfsleven achter. Ondernemers lijken de risico’s pas te onderkennen als een aanval tot schade leidt

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Allianz: in België blijven Cyberincidenten (bijv. cybercriminaliteit, verstoringen van IT-netwerken en -diensten, malware/ransomware, datalekken, boetes en straffen) het nummer één risico sinds 2018. In Nederland klommen Cyberincidenten vier posities naar de tweede plaats.

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt overname Avian Digital Forensics aan

DataExpert kondigt de overname aan van Avian Digital Forensics, een Deens bedrijf gespecialiseerd in digitale recherche- en eDiscovery-technologieën. Met de overname van Avian versterkt DataExpert zijn aanwezigheid in de Scandinavische landen.