Beveiliging van BYOD-apparaten bezorgt IT-professionals kopzorgen

rp_iphoneipad.png

IT-professionals hebben grote moeite de beveiliging van Bring Your Own Device (BYOD) op orde te krijgen. Maar liefst 95% van de IT-professionals geeft aan moeite te hebben met het goed beveiligen van BYOD. De behoefte aan beveiligingsoplossingen voor apparaten die verbinding maken met het bedrijfsnetwerk is groot.

Dit blijkt uit het Mobile Security Report van Check Point Software Technologies. Het bedrijf ondervroeg 800 IT-professionals over het transport van gevoelige, corporate informatie buiten beheerde omgevingen. IT-professionals maken zich vooral zorgen over dreigingen van binnen de organisatie. 87% noemt onvoorzichtige medewerkers het grootste beveiligingsrisico van het gebruik van mobiele apparaten. Bijna twee derde van de respondenten geeft aan dat onvoorzichtigheid van medewerkers aan de basis staat van recente lekken van klantgegevens. Medewerkers zijn volgens Check Point dan ook de zwakste schakel in de beveiliging van bedrijven.

Meer privé-apparaten op het bedrijfsnetwerk

91% van de IT-professionals ziet in de afgelopen twee jaar het gebruik van persoonlijke mobiele apparaten die contact maken met het netwerk toenemen. De IT-afdeling speelt hierop in door bedrijfsdata op privé-apparaten steeds vaker in beheer te houden. Het aantal professionals dat zakelijke data op apparaten die het eigendom zijn van medewerkers beheert is toegenomen van 37% in 2013 naar 56% dit jaar.

IT-professionals verwachten dat 2015 een jaar vol risico’s wordt. 82% geeft aan dat het aantal beveiligingsincidenten in 2015 zal toenemen. Bijna alle respondenten (98%) maakt zich zorgen over de impact die mobiele beveiligingsincidenten. De kans op het verlies of diefstal van data is de grootste bron van zorgen. Deze zorgen zijn niet onterecht, aangezien de kosten van mobiele beveiligingsincidenten blijken in 2014 te zijn toegenomen. Van de ondervraagde IT-executives geeft 42% aan dat mobiele beveiligingsincidenten hun organisatie dit jaar meer dan 250.000 dollar heeft gekost.

Rapport

Het volledige rapport is op de website van Check Point beschikbaar.

 
Meer over
Lees ook
Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1