Sophos voegt beveiligingsfuncties voor Android toe aan Sophos Cloud

samsunggalaxytab3

Sophos stelt per direct extra beveiligings- en apparaatbeheerfuncties beschikbaar voor het mobiele platform Android. De functies zijn beschikbaar via Sophos Cloud.

Mobiele gebruikers zijn per maand inmiddels 30 uur langer bezig met hun mobiele apparaat dan met hun laptop. Dit maakt mobiele apparaten voor cybercriminelen steeds interessanter. Alleen al sinds begin 2014 heeft SophosLabs meer dan 1 miljoen nieuwe, unieke gevallen van Android-malware en potentieel ongewenste applicaties (PUA’s) geïdentificeerd. De hoeveelheid malware voor het Android-platform is in de afgelopen jaar met maar liefst 1800% toegenomen. Hiermee is Android met voorsprong het snelst groeiende aanvalsgebied geworden.

Steeds meer mobiele apparaten

Naar verwachting neemt de dreiging voor mobiele platformen de komende jaren alleen maar toe, met name door de grote populariteit van mobiele apparaten. Naar schatting zullen dit jaar 2 miljard mobiele telefoons en tablets worden verkocht, waarvan 85% Android-apparaten. Tegelijkertijd zakt 75% van de mobiele apps niet voor een basale veiligheidstest. Het is dan ook slecht gesteld met de veiligheid van mobiele apparaten. Dit is voor veel bedrijven een bron van zorgen, aangezien een combinatie van zakelijke en privé-apparaten op de werkvloer steeds vaker voorkomt.

Sophos speelt hierop in met de nieuwe beveiligings- en apparaatbeheerfuncties die het bedrijf toevoegt aan Sophos Cloud. Het platform biedt voortaan ondersteuning voor Android en hanteert daarvoor een centraal, gehost bedieningspaneel voor het beheer van zowel desktops als mobiele apparaten. Bedrijven krijgen de beschikken over mobiliteitsbeheerfuncties zoals vergrendelen op afstand, wissen op afstand, wachtwoord reset, diefstalbeveiliging, wifi-configuratie en hulp bij het instellen van Microsoft Exchange.

Sophos Mobile Security

Daarnaast beschikt het Android-platform over Sophos Mobile Security, dat bestaat uit een antivirusmodule en webbeschermingstechnologie. Gebruikers worden hierdoor beschermd tegen malware die zich richt op hun Android-apparaat.

Sophos kondigde gisteren al de nieuwe Sophos Anti-Malware SDK for Android aan, die beschikt over de kern van de antivirusmodule van Sophos. Hiermee kunnen telecomproviders en andere IT-leveranciers antimalware technologie voor Android integreren in hun eigen mobiele aanbod.

Lees ook
Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare heeft het API Security & Management Report gepubliceerd. Dit rapport onthult dat API's meer dan ooit worden ingezet, waardoor bedrijven de deur wijd openzetten voor meer online bedreigingen dan we eerder hebben meegemaakt. Het rapport maakt inzichtelijk dat er een kloof bestaat tussen het gebruik van API’s door bedrijven en hun vermogen1