WatchGuard helpt beheerders netwerksegmenten van eigen securitypolicy te voorzien

WatchGuard Technologies introduceert de FireBox M440. De next generation firewall stelt systeembeheerders in staat verschillende netwerksegmenten te voorzien van een eigen policy.

De FireBox M440 is een UTM-appliance met volledig onafhankelijke netwerkpoorten. Ingewikkelde configuraties met VLAN's zijn hierdoor niet langer nodig. Dimension, WatchGuard's oplossing voor netwerkmonitoring, maakt de effecten van de policies op het verkeer binnen de verschillende netwerksegmenten inzichtelijk.

Segmentatie van netwerkverkeer

Een effectieve segmentatie van het netwerkverkeer is volgens WatchGuard belangrijker dan ooit. Het bedrijf stelt dat veel organisaties ten onrechte denken dit op te lossen met strategieën als rolgebaseerde authenticatie of basale VLAN-switching en -routing. Dit zorgt voor een vals gevoel van veiligheid.

WatchGuard FireBox M440 beschikt over vijfentwintig 1Gb Ethernetpoorten, waarvan acht poorten Power over Ethernet (PoE) ondersteunen. Ook staan twee 10 Gb SFP+ fiberpoorten paraat.

'Alleen eenvoudige oplossingen zijn nuttig'

"Oplossingen voor netwerkbeveiliging zijn alleen nuttig als ze niet te lastig in gebruik zijn", zegt Etienne van der Woude, Regional Sales Manager Benelux van WatchGuard. "De FireBox M440 maakt het aanmaken van segmenten, het in kaart brengen van netwerkverkeer en het monitoren van de policy-effecten doodeenvoudig. Het toepassen van de juiste policies aan de juiste soorten netwerkverkeer is de kern van een goede segmentatiestrategie. Dit product voorkomt onnodige complexiteit in dat proces."

Lees ook
Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1