Apple stelt twee-staps-authentificatie beschikbaar in Nederland

HT5570_01-icloud-2stepfaq-001-en

De twee-staps-authentificatie van Apple is nu ook beschikbaar voor Nederlandse gebruikers. Nederlandse kunnen hun Apple ID voortaan naast een wachtwoord ook beveiligen met een extra code die zij op een ander apparaat ontvangen.

Apple lanceerde de twee-staps-beveiliging oorspronkelijk voor gebruikers uit 11 landen. Nederlandse gebruikers kregen de optie echter nog niet beschikbaar in. Apple maakt nu echter bekend de beveiligingsmaatregel in 48 andere landen beschikbaar te stellen, waaronder Nederland.

De twee-staps-authentificatie is bedoeld om de beveiliging van Apple ID's op te schroeven. Gebruikers die de feature activeren krijgen voortaan alleen toegang tot hun account nadat zij zowel hun wachtwoord als een speciale code die zij bijvoorbeeld via hun smartphone aangeleverd krijgen correct hebben ingevoerd. Een hacker die een wachtwoord steelt heeft hier dankzij de maatregel dus niets aan.

 
Lees ook
Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1