Samsung lijkt mobiele transacties te willen beveiligen met irisscanner

oog-iris

Het lijkt erop dat Samsung een irisscanner wil verwerken in apparaten met de Exynos-processor. De irisscanner wordt vermoedelijk ingezet om op veilige wijze met een smartphone of tablet af te kunnen rekenen.

Samsung heeft op haar Twitter-account voor deze Exynos-processor een afbeelding geüploaded die hierop lijkt te doelen. Het bedrijf publiceerde de tekst "Security can be improved using features unique to us. That's what we envision. What would you use?" bij de afbeelding. Het gaat dus duidelijk om een beveiligingsmaatregel.

De afbeelding toont een smartphone met op een scherm een iris dat wordt gescand. Naast de smartphone zijn verschillende betalingen te zien, waarbij een knop met de tekst 'Pay' aanwezig is. Verder wordt op de afbeelding duidelijk verwezen naar de Samsung Exynos processor, wat doet vermoeden dat Samsung de irisscanner in apparaten met deze processor wil verwerken.

Lees ook
Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1