Sophos lanceert Sophos Cloud voor MKB-bedrijven

Sophos kondigt een nieuwe versie van Sophos Cloud aan gericht op MKB-organisaties. Deze versie maakt het mogelijk Windows PC’s, Macs en mobiele apparaten vanaf één console te beheren. Met de nieuwe oplossing kunnen gebruikers zelf vanuit de cloud rapportages en licenties managen. Daarnaast worden kwaadaardige en geïnfecteerde websites van gebruikers afgeschermd met een ingebouwde webbeveiliging. De nieuwe policygebaseerde Web Control-functies dwingen veilig en productief gebruik van het web af.

IT-managers blijken uit recent onderzoek van Sophos steeds meer moeite te hebben met het beheren van de grote diversiteit aan apparaten binnen hun bedrijf. Zo is er bijvoorbeeld steeds meer behoefte om Windows PC’s, Macs én mobiele apparaten tegelijkertijd te ondersteunen. Momenteel ondersteunt 78 procent van de organisaties Macs of is dit van plan om te doen. 41 procent ziet het aantal Macs in de organisatie stijgen.

Mobile device management

Volgens IDC gebruikt driekwart van de MKB-bedrijven nog geen oplossing voor mobile device management (MDM). Sophos helpt deze bedrijven met de nieuwe Sophos Cloud controle te krijgen over hun mobiele apparaten. Organisaties hebben volgens de onderzoekers duidelijk een integrale beveiligingsstrategie nodig om aan de eisen van de gebruikers te voldoen, die in het kader van BYOD hun eigen apparaat kiezen. Tegelijkertijd hebben IT-managers de behoefte aan real-time inzicht en informatie over mogelijke internetbedreigingen. Sophos Cloud helpt hierbij.

“IDC voorspelt dat de aanhoudende productiviteitsdruk binnen het MKB zal zorgen voor een snelle adoptie van cloud en mobility op grote schaal”, aldus Raymond Boggs, vice president onderzoek bij IDC. “Sophos Cloud kan helpen bij het managen van de beveiliging van Windows PC’s, Macs en mobiele apparaten. Dit is vooral belangrijk vanwege de diversiteit aan apparaten en de soms chaotische taferelen in een MKB-omgeving. Het beheer op gebruikersniveau is geschikt voor MKB-organisaties die gebruikers van apparaten van de zaak of hun eigen apparaten in het kader van BYOD willen beveiligen. Sophos Cloud zal eveneens een bruikbare bron zijn voor channelpartners om de IT-teams van hun klanten, die worstelen met budgetbeperkingen, te helpen.”

IT Solution Providers

Sophos Cloud stelt IT solution providers en outsourcers in staat meerwaarde te leveren aan hun klanten. Een unified web-based management console, die in de cloud wordt gehost, maakt het mogelijk om complete beveiliging te leveren voor gebruikers en apparaten. Een nieuw dashboard geeft partners inzicht in en controle over de abonnementen, apparaten en het beleid van hun klanten.

Lees ook
Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1