Morgan Stanley-analist: ‘Groei van aantal internet- en smartphonegebruikers vlakt af’

De hoeveelheid internet- en smartphonegebruikers is afgelopen jaar opnieuw gestegen. De groei is echter minder hoog geweest dan eerder werd verwacht. Dit blijkt uit een analyse van Mary Meeker, een technologie-analist bij Morgan Stanley.

Meeker schrijft in haar jaarlijkse Internet Trends report dat de groei van de hoeveelheid internet- en smartphonegebruikers aan het afvlakken is. De hoeveelheid tabletgebruikers en mobiele data blijft echter explosief groeien. De hoeveelheid verscheepte tablets is in 2013 met 52% gestegen ten opzichte van 2012.

Snelle groei
De groei van het aantal verscheepte tablets is hiermee hoger dan de hoogste groei die ooit is waargenomen voor PC’s. PC’s maakte tijdens 2007 hun hoogtijdagen door. In dit jaar nam de hoeveelheid verscheepte PC’s met 47% toe. In absolute aantallen gebruikers blijven desktops en PC’s tablets voorlopig echter nog wel even ver. Meeker schat dat er op dit moment 50% meer PC-gebruikers zijn dan tabletgebruikers.

Als we kijken naar het aantal mobiel gebruikers als percentage van het totale internetgebruik maken alle regio’s een dubbelcijferige groei door. Europa scoort echter relatief laag. Het mobiele gebruik groeit naar verwachting in 2014 in Europa met 16%, wat aanzienlijk hoger is dan de 8% uit 2013. Europa blijft hiermee achter op Noord-Amerika (19%), Afrika (38%) en Azië (37%).

Kansen voor adverteerders
Deze forse stijging in het gebruik van mobiele apparaten biedt kansen voor adverteerders. Alleen de Amerikaanse markt zou al goed zijn voor 30 miljard euro aan advertentie-inkomsten. De opbrengsten van apps blijven op dit moment hoger dan de opbrengsten van mobiele advertenties. Hier is dan ook ruimte voor verbetering.

Alle bevindingen van Mary Meeker zijn hier te vinden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.