Black Hat Sessions Part XII

bhslogo

Op 17 juni 2014 organiseert Madison Gurkha alweer de twaalfde editie van de inmiddels befaamde Black Hat Sessions. Het thema van deze editie van het jaarlijkse event van Madison Gurkha luidt: "Inlichtingendiensten, Spionage en Privacy". Achter die begrippen gaat een complexe wereld schuil.

In een gevarieerd dagprogramma zal op een aantal deelonderwerpen zowel verbreding als verdieping worden gezocht, waaronder de technische aanpak van de detectie van aanvallen, socio-technologische analyse van aanvalspaden, beweegredenen achter Chinese spionage en het spanningsveld tussen overheid en individu op het gebied van versleuteling en aftapbaarheid in het post-Snowden internet.

Zowel voor techneuten als niet-techneuten belooft het een interessante dag te worden! Uiteraard is het tevens een uitgelezen kans om met anderen van gedachten te wisselen over al deze onderwerpen.

Keynotes

  • Marietje Schaake, Europarlementariër voor D66, in de ‘Alliance of Liberals and Democrats for Europe’ (ALDE). Mede dankzij haar staat sinds 4 december 2013 "intrusion software" op de Wassenaar-lijst van export-controlled dual-use technologie. 
  • Wilma van Dijk, met ingang van 1 juni 2014 nieuwe directeur Cyber Security bij de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Binnen deze directie vallen de door de directie gecoördineerde beleidsinitiatieven op het gebied van cyber security en de activiteiten van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC).

Parallelle tracks

  • Wolter Pieters, Wetenschappelijk coördinator van het Europese project TREsPASS: “TREsPASS: een navigatiesysteem voor cyber attacks" (niet-technisch)
  • Sandro Etalle, CEO SecurityMatters, Professor aan de TU/e  & Universiteit Twente:

“Export op gebied van intrusion detection systemen” (technisch) 

  • Ot van Daalen, Oprichter Digital Defence en oud-directeur Bits of Freedom:

De volgende crypto-oorlog - hoe geheime diensten onze veiligheid ondermijnen 

  • Frans-Paul van der Putten, Senior onderzoeker aan het Instituut Clingendael:

"China en cyberveiligheid" (niet-technisch) 

  • Wouter Lueks, Promovendus aan de Radboud Universiteit Nijmegen:

I Reveal My Attributes (IRMA)(technisch) 

  • Job de Haas, Principal security analyst bij Riscure:

“Spies and secure boot” (technisch) 

  • Arthur Donkers, Directeur en principal security consultant bij ITSX:

"Maar ik heb toch niets te verbergen?" (niet-technisch) 

  • Sander Degen, Security consultant bij TNO ICT:

“IPv6: de nieuwe aanvalsvector voor inlichtingen en cybercriminelen?” (technisch)

De Black Hat Sessions Part XII vindt plaats op dinsdag 17 juni 2014  bij Hotel en Congrescentrum De Reehorst in Meer informatie op http://www.blackhatsessions.com