Google beloont websites met encryptie met hogere positie in zoekresultaten

encryptie

Google wil websites die gebruik maken van encryptie hoger in de zoekresultaten van Google Search plaatsen. Op deze manier beloont Google websitebouwers die beveiliging voldoende aandacht geven en hoopt het bedrijf een veiliger internet te stimuleren.

Dit meldt althans de Wall Street Journal. Matt Cutts, hoofd van Google's anti-spamafdeling, zou dit op een recente conferentie tussen neus en lippen door hebben gemeld. Een anonieme bron bevestigt het verhaal tegenover de Amerikaanse krant en stelt daarnaast dat Cutts ook in persoonlijke gesprekken over de plannen heeft verteld.

Best practices stimuleren

Google gebruikt het algoritme dat wordt gebruikt om zoekresultaten te ordenen al langer om het gebruik best practices op internet te stimuleren. Zo plaatst de zoekmachine websites die snel reageren standaard boven langzamere websites. Websites met malafide content ontvangen strafpunten en verschijnen dus automatisch niet in de eerste zoekresultaten.

De plannen om websites die encryptie gebruiken te belonen zouden zich overigens nog in een zeer vroeg stadium bevinden. Het lijkt er dus op dat we nog even geduld zullen moeten hebben voordat Google ons alleen nog goed beveiligde websites voorschotelt.

Lees ook
Bescherming bedrijfsprocessen met encryptie wordt noodzakelijk

Bescherming bedrijfsprocessen met encryptie wordt noodzakelijk

Het idee van een laptop die geconfigureerd is voor opslag van geheime informatie doet velen denken aan een apparaat voor spionnen. Maar de bescherming van gevoelige bedrijfs- en persoonlijke gegevens is nu belangrijker dan ooit.

Staatsgeheim - boek van Maarten Oberman

Staatsgeheim - boek van Maarten Oberman

Intro: Veertig jaar geleden kreeg ik van mijn vader de documentatie van het eerste naoorlogse crypto-apparaat. Hij had dat systeem in de jaren 1947 – 1949 gemaakt. De documentatie van dat systeem heb ik jarenlang bewaard, omdat hij had aangegeven dat het later erg interessant zou zijn. Het was indertijd Staatsgeheim en daardoor was er nooit over g1

Hoe de Trusted Platform Module (TPM) onveilige wachtwoorden vervangt - Beyond Identity

Hoe de Trusted Platform Module (TPM) onveilige wachtwoorden vervangt - Beyond Identity

Als je een Windows-of Linux-pc gebruikt, is de kans groot dat er een Trusted Platform Module (TPM) aan het moederbord van je systeem is verbonden. De TPM is een hardwaremodule die in veel lijkt op de SmartCard-chip die in je creditcard is ingebed. Die chip zorgt voor veilige authenticatie van je kaart tijdens betalingstransacties. Dat gebeurt op b1