Schneider Electric en McAfee werken samen aan cybersecurity

Schneider Electric en McAfee gaan een partnership aan voor de levering van cybersecurity-oplossingen. De bedrijven richten zich hiermee op utilities en transportinfrastructuren.

De samenwerking betekent onder andere dat organisaties die actief zijn op het gebied van cruciale infrastructuren, zoals water, olie & gas, elektrische netwerken en transport, gebruik kunnen maken van softwareprogramma's die vooraf zijn getest op eventuele security-problemen. Deze IT-applicaties zijn vervolgens gecertificeerd, zodat de afnemer zeker weet dat deze software geen security-problemen kent. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een techniek die 'whitelisting' wordt genoemd. Dit wil zeggen dat alleen software wordt aangeboden die aantoonbaar veilig is.

Operationale beveiliging verbeteren

Organisaties die belast zijn met het aanleggen en beheren van cruciale infrastructuren, verbeteren met de cybersecurity-oplossingen van Schneider Electric en McAfee hun operationele beveiliging. Daarnaast kunnen zij op kosten besparen, doordat zij niet achteraf tal van security-problemen moeten oplossen. Werken met vooraf geteste en gecertificeerde IT-applicaties verbetert ook de prestaties en de beschikbaarheid van belangrijke softwaresystemen. Denk hierbij aan SCADA-oplossingen en systemen voor energiemanagement.

De samenwerking maakt het mogelijk om technieken voor whitelisting te combineren met onder andere oplossingen om wijzigingen in softwaresystemen op een goed gecontroleerde manier uit te voeren. Hierdoor kunnen zij kwaadaardige of niet opzettelijke systeemwijzigingen voorkomen. Dit voorkomt dat ongeauthoriseerde code en malware op een systeem wordt geplaatst. Deze mogelijkheden beschermen belangrijke systemen tegen aanvallen doordat voorkomen wordt dat zich een gat in de beveiliging bevindt, zonder dat een organisatie zich hiervan bewust is. Daarnaast wordt de kans op een inbraak in de software geminimaliseerd. Tot slot zorgen goed ingerichte patch-cycli ervoor dat systemen en apparaten blijven voldoen aan alle relevante security-standaarden.

Kritische infrastructuren

Met de McAfee-oplossingen Embedded Control, Integrity Control & Application Control kunnen gebruikers de veiligheid, beschikbaarheid en betrouwbaarheid van kritische infrastructuuromgevingen verbeteren. Dankzij de samenwerking tussen Schneider Electric en McAfee kunnen organisaties change policies doorvoeren. Het voorziet tevens in uitgebreide en geautomatiseerde audit-mogelijkheden voor omgevingen die zijn gebaseerd op Industrial Control System-omgevingen.

Lees ook
Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare heeft het API Security & Management Report gepubliceerd. Dit rapport onthult dat API's meer dan ooit worden ingezet, waardoor bedrijven de deur wijd openzetten voor meer online bedreigingen dan we eerder hebben meegemaakt. Het rapport maakt inzichtelijk dat er een kloof bestaat tussen het gebruik van API’s door bedrijven en hun vermogen1