Laatste beveiligingsupdate voor Windows XP

Microsoft stopt morgen met de technische ondersteuning van het besturingssysteem Windows XP. Het bedrijf heeft aangekondigd dinsdag een laatste beveiligingsupdate vrij te geven, waarna het doek voor het verouderde besturingssysteem valt.

De beveiligingsupdates dicht kwetsbaarheden in een aantal applicaties, waaronder ernstige kwetsbaarheden in zowel Internet Explorer 6, 7 en 8 als Office 2003. Cybercriminelen zouden deze kwetsbaarheden kunnen gebruiken om op afstand eigen code op de machines van doelwitten te laten uitvoeren. Twee andere kwetsbaarheden die eveneens morgen worden gedicht worden omschreven als 'belangrijk', maar niet als 'kritiek'.

Met het stoppen van de technische ondersteuning voor Windows XP worden nieuw ontdekte kwetsbaarheden in het besturingssysteem niet meer gedicht. Cybercriminelen krijgen hierdoor vrij spel en kunnen deze kwetsbaarheden ongehinderd misbruiken om Windows XP-gebruikers aan te vallen. Zowel Microsoft als allerlei IT-bedrijven adviseren XP-gebruikers daarom zo snel mogelijk over te stappen op een nieuwere Windows-variant.

Lees ook
Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

Sora: een historische ontwikkeling, maar mét beveiligingsrisico’s

De introductie van Sora door OpenAI markeert een mijlpaal in videobewerking. De revolutionaire technologie is opwindend, maar roept tegelijkertijd vragen op over de gevolgen van de rol van AI bij het maken van digitale content en cybersecurity.

Verfijndere cyberaanvallen nog geen wake-up call

Verfijndere cyberaanvallen nog geen wake-up call

ABN ARMO: Ondanks het hoge dreigingsniveau blijft de risicoperceptie in het Nederlandse bedrijfsleven achter. Ondernemers lijken de risico’s pas te onderkennen als een aanval tot schade leidt

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.