Chief Security Officer: 'Facebook heeft drie ethische hackers in dienst genomen'

hacker3

Facebook heeft drie verschillende ethische hackers inmiddels in dienst genomen. De hackers helpen het sociale netwerk nu full-time bij het opsporen van kwetsbaarheden en beveiligingsgaten in het sociale netwerk en de onderliggende IT-systemen.

Dit maakt Joe Sullivan, Chief Security Officer bij Facebook, tegenover The Register. Facebook zet zich actief in om kwetsbaarheden in een zo vroeg mogelijk stadium op te sporen. Het bedrijf heeft hiervoor onder andere een responsible disclosure-beleid en een beloningsprogramma voor ethische hackers in het leven geroepen. Facebook heeft inmiddels ruim twee miljoen dollar uitgekeerd aan hackers die kwetsbaarheden op de juiste manier hebben gemeld. De hoogste beloning voor het opsporen van één enkele kwetsbaarheid bedroeg 32.500 dollar.

Ethische hackers in dienst

Onder deze ethische hackers bevonden zich drie hackers die meerdere ernstige kwetsbaarheden in Facebook hebben opgespoord. Het sociale netwerk is zich duidelijk bewust van de meerwaarde van dit soort hackers, aangezien het bedrijf de drie ethische hackers in dienst heeft genomen. Deze nieuwe medewerkers richten zich volledig op het opsporen van onbekende kwetsbaarheden in het sociale netwerk.

Ook het overige personeel van Facebook wordt actief bij dit proces betrokken. Zo organiseert Facebook sinds oktober 2010 de wedstrijd Hacktober. Alle Facebook-medewerkers kunnen aan deze wedstrijd meedoen en zelf proberen kwetsbaarheden op te sporen. Wie hierin slaagt krijgt een Hacktober-t-shirt uitgereikt, waarmee hij of zij zijn succes in de wedstrijd kan aantonen.

Wall of shame

In eerste instantie werd overigens ook een 'wall of shame' geïntroduceerd, waarop medewerkers die in een val van cybercriminelen waren getrapt werden opgehangen. Deze maatregel was bedoeld om werknemers extra te motiveren goed na te denken over security voor zij een bijlage openen, op een link klikken of een verdacht bestand downloaden. Deze muur bleek echter niet het gewenst effect op te leveren en heeft inmiddels dan ook het veld moeten ruimen.

Lees ook
Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare-rapport maakt inzichtelijk dat organisaties moeilijkheden ondervinden bij het identificeren en beheren van cyberrisico's van API's

Cloudflare heeft het API Security & Management Report gepubliceerd. Dit rapport onthult dat API's meer dan ooit worden ingezet, waardoor bedrijven de deur wijd openzetten voor meer online bedreigingen dan we eerder hebben meegemaakt. Het rapport maakt inzichtelijk dat er een kloof bestaat tussen het gebruik van API’s door bedrijven en hun vermogen1