Check Point introduceert beveiligingsarchitectuur met drie lagen

Check Point Software Technologies introduceert Software-defined Protection (SDP). Dit is een nieuwe beveiligingsarchitectuur die bestaat uit drie lagen en organisaties beschermt tegen cyberdreigingen.

SDP bestaat uit een handhavings-, controle- en een beheerlaag. Het raamwerk ontkoppelt de controlelaag van de handhavingslaag, waardoor effectief toezicht op de handhaving mogelijk is. Hierdoor ontstaan 'handhavingspunten' die real-time beveiligingsupdates verzorgen via een software-based controlelaag. SDP vertaalt bedreigingsinformatie naar directe beveiliging. De oplossing wordt beheerd via een modulaire en open beheerstructuur.

“Het aantal en soort bedreigingen wordt steeds geraffineerder en tegelijkertijd worden de enterprise IT-omgevingen steeds complexer. Organisaties zijn op zoek naar advies over hoe ze veiliger kunnen opereren op een manier die beheersbaar is en eenvoudig in gebruik. SDP is het antwoord op die vraag: het is simpel, flexibel en kan informatie over bedreigingen real-time omzetten naar goede beveiliging”, zegt Amnon Bar-Lev, president van Check Point Software Technologies.

“Er zijn ontzettend veel security point solutions die reactief zijn en in wezen alleen tactisch werken in plaats van een daadwerkelijke architectuur bieden. Vanwege deze leemte hebben wij Software-defined Protection ontworpen om organisaties een flexibele en veilige infrastructuur te kunnen bieden”, aldus Bar-Lev.