Hackers voeren grootste DDoS-aanval ooit uit

klok

Een klant van CloudFare is dinsdag het doelwit geworden van de grootste Distributed Denial of Service (DDoS)-aanval ooit. Cybercriminelen zouden de klant aanvallen met maar liefst 400 Gbps aan data.

Matthew Prince, CEO van CloudFlare, meldt op Twitter dat het om een zeer grote NTP reflectieaanval gaat. Dit is een DDoS-aanval waarmee aanvallers via het Network Time Protocol een enorme hoeveelheid data naar servers sturen. Dit protocol biedt computers doorgaans de mogelijkheid hun klok te synchroniseren.

Groter dan Spamhaus-aanvallen

De DDoS-aanval zou groter zijn dan de Spamhaus-aanvallen die we vorig jaar zagen. Aanvallers vielen de spam-bestrijder Spamhaus toen aan met de hackcampagne 'Operation Stophaus'. Deze aanvallen werden tot nu toe gezien als de grootste DDoS-aanvallen ooit.

CloudFlare wil op dit moment geen verdere technische details vrijgegeven over de nieuwe DDoS-aanval.

Lees ook
Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Orange Cyberdefense: deze 7 veelgemaakte fouten maken OT-omgevingen kwetsbaar

Volgens onderzoek van Orange Cyberdefense was de maakindustrie het afgelopen jaar het grootste doelwit van cyberaanvallen: bijna 33 procent trof deze sector. Al jaren is deze industrie het vaakst getroffen. Jeroen Wijnands, Head of OT Security bij Orange Cyberdefense, ziet bij het gros van deze bedrijven dezelfde misstappen. Dit zijn volgens hem d1

Cloudflare DDoS-rapport over vierde kwartaal 2023

Cloudflare DDoS-rapport over vierde kwartaal 2023

Cloudflare heeft een rapport uitgebracht over de wereldwijde DDoS-aanvallen in het vierde kwartaal van 2023. Opmerkelijke bevindingen zijn vooral de enorme toename van het aantal DDoS-aanvallen gericht op milieuorganisaties tijdens de COP28 en op Taiwan. Verder blijft het aantal DDoS-aanvallen gericht op retailers en logistieke dienstverleners ron1