Cloudflare: Nederlandse internettrends in het eerste kwartaal van 2024

cloudflare

Cloudflare heeft de onderstaande trends in het internetverkeer en DDoS-aanvallen gedurende het eerste kwartaal van 2024 voor Nederland inzichtelijk gemaakt:

  • Het totale internetverkeer groeide met 8%, vergeleken met het vierde kwartaal van 2023.
  • In het eerste kwartaal van 2024 verwerkte Cloudflare dagelijks gemiddeld 62 miljard internetverzoeken naar Nederland. Daarvan werden er gemiddeld 7 miljard (12%) geblokkeerd als cyberaanvallen, voornamelijk geclassificeerd als DDoS-aanvallen afkomstig uit Nederland, een stijging van 64% op kwartaalbasis.
  • Cloudflare blokkeerde gemiddeld 916 miljoen cyberdreigingen per dag gericht op Nederland, een stijging van 95% op kwartaalbasis.
  • De marktsectoren die het vaakst doelwit waren van cyberaanvallen in Nederland zijn gaming-/gokbedrijven, recreatie- en reisorganisaties, holdings en conglomeraten.
  • WAF-regels (73%) en DDoS-mitigaties (21%) waren dit kwartaal de belangrijkste verdedigingsmethodes. Als we naar de WAF-regels kijken, zijn de meest gebruikte mitigatiecategorieën: HTTP-Anomaly (29%), Directory Traversal (21%) en SQLi (13%).

 

Meer over
Lees ook
ESET Research publiceert het nieuwste APT Activity Report

ESET Research publiceert het nieuwste APT Activity Report

ESET, heeft haar nieuwste APT Activity Report uitgebracht, dat een overzicht geeft van opmerkelijke activiteiten van geselecteerde APT-groepen (advanced persistent threat) die door ESET-onderzoekers zijn gedocumenteerd van oktober 2023 tot eind maart 2024.

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

Terugblik met Remco Geerts van Tesorion

InfosecurityMagazine bestaat tien jaar. Wat is er in die tijd veranderd? Die vraag is voorgelegd aan Remco Geerts. Remco is bij Tesorion verantwoordelijk voor strategie en innovatie. Hij zit ruim 25 jaar in de sector. Hierdoor is hij niet alleen de juiste persoon voor die functie, maar ook voor dit interview.

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Drie trends voor cyberaanvallen in 2024

Allianz: in België blijven Cyberincidenten (bijv. cybercriminaliteit, verstoringen van IT-netwerken en -diensten, malware/ransomware, datalekken, boetes en straffen) het nummer één risico sinds 2018. In Nederland klommen Cyberincidenten vier posities naar de tweede plaats.